Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Elmondom hát mindenkinek…

1 440

…hogy részt vettem az új képviselő-testület december 11-én tartott ülésén. Nem voltam ott végig, hiszen az mélyen belenyúlt az éjszakába, éjfél utáni fél kettőig tartott a hivatalos rész.
Én már 19 órakor eljöttem. 14 órától 19 óráig a vízművet működtető Kft. beszámolóját hallgatták meg, majd az ezévi költségvetés teljesítésén vitatkoztak. Megegyeztek a 2003. évi költségvetés alapelveiben is.
Az Aquaplus Kft. beszámolóját elfogadták a képviselők, bár többen is igen erősen bírálták a vízvezeték-hálózat meghibásodása esetén keletkező hosszú ideig tartó vízhiányt, illetve azt, hogy szinte a fél falut elzárják az ivóvíztől, ha valahol csőtörés következik be.
Erre a panaszra azonnal megkapták a választ a képviselők, mégpedig azt, hogy nem működnek a tolózárak, melyek biztosítanák a hibás hálózati kör leválasztását. 2003-ban ki akarják cserélni ezeket a működésképtelen tolózárakat. 
Azt nem tudtuk meg, hogy kinek kell szólni a vízvezeték meghibásodása esetén, azt viszont igen, hogy a helyi vízművesek között nincs megbízott vezető. Tehát úgy mennek a dolgok, mint eddig. 
Az egyik fiatal képviselő azt kérdezte , hová vész el 60 ezer köbméter víz, ugyanis a beszámoló azt tartalmazza, 30%-os a vízdíj veszteség. A válaszban hibás hálózati rendszerről, tűzcsap mosatásról, lyukas vascsövekről beszélt Fodor mérnök úr. Erre Bába Miklós képviselő úr, a tőle megszokott tárgyilagossággal kijelentette: az októberi választások idején egy hónapig folyt a víz a víztorony túlfolyójából.
Ezt követően 111 Ft/m3 -ről, 124 Ft/m3-re emelték fel a vízdíjat a képviselők, 2 -en tartózkodtak a szavazástól.
Újra napirendre került a szemétszállítás ügye. Sajnos abból az apropóból, hogy a díj emelését indítványozta a vállalkozó szentesi vállalat. 110 literes zsák két hetenkénti egy ürítése 233 Ft, havidíja: 466 Ft, negyedéves díj: 1398 Ft, éves díja: 5592 Ft. A szippantás ára 1300Ft/m3 lett.
A téma tárgyalásakor enyhe vita keletkezett arról, hogy nem elég rugalmas a szolgáltató, ugyanis, ha több szemeteszsák van kitéve, egyet elvisznek, a többit egyszerűen ott hagyják. Néhányan bizonygatták a képviselők közül, hogy először nem számolták a zsákokat, mindent elvittek, még a kitett kévékbe kötött zöldágat is. Ma már nincs így. Erre válaszként Szenczi Sándorné polgármester megnyugtatta a képviselőket, hogy ezután is elvisznek kettő zsákot mindig. 50 literes szerződés esetén elviszik a másfél, 2 zsákot ezután is.
Többször is szó esett a szelektív szemétgyűjtés bevezetéséről is, valamint az idős- és egyedül élő emberek segítéséről, a szemétszállítási díjak differenciálásáról. A szerződést mindenkinek meg kell kötnie, ellenkező esetben az önkormányzat szankciókat fog alkalmazni. 
Körvonalazódik a község 2003-as költségvetése. A testület mostani feladata még a feladatok prioritás szerinti sorba rakása, az irányelvek meghatározása. A konkrét, összegeket is tartalmazó tárgyalások a következő testületi üléseken lesznek. A bizottságok nagyon komolyan vették ezt az előzetes tárgyalást is. Kádár György képviselő úr rendkívül precízen elkészített, már számokat is tartalmazó javaslattal állt a testület elé.

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató