Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Hóeltakarításból kitűnő

1 655

Január első felében és a hónap közepén is alaposan meggyűlt a falu gondja a hóesés miatt. Sőt nem csak akkor, hanem úgy nézem a hónap utolsó napján is nagy munka lesz a hó eltakarítása. 
Most, amikor ezeket a sorokat írom, újra eleredt a hó, a hatalmas pelyhek pillanatok alatt belepik a járdát, az úttestet.
Lehet újra havat lapátolni. 
Már pedig eddig is sokat lapátoltunk!
Sokat költött a falu a hó eltakarítására. Meghaladja a 400 ezer forintot a felhasznált üzemanyag és a többi járulékos költség. 
Eddig még igazán jól sikerült az utcák járhatóvá tétele. Nem volt olyan fő utca és mellékutca sem, ahová ne jutott volna el valamelyik hóeke. Mert egyszerre több is tisztította az utakat.
Az önkéntes tűzoltóság autójára szerelt tolólappal Piti János dolgozott a legtöbbet. Volt, amikor késő éjjel is ment. 
Bába Miklós a saját traktorával segített, a Puskin Tej Kft. gépe is alaposan kivette részét a munkából. Az önkormányzat kistraktorának a vezetője is rengeteget dolgozott a járdákon és az úttesteken. 
A legrosszabb időjárású napot követően a tanyák megközelítését szolgáló utakat is járhatóvá tették a hóekék. 
Az önkormányzat terepjárója sorra járta a tanyákat és mindenhol megkérdezték, van-e valamire szüksége a lakóknak. Ez bizonyára jól esett az embereknek, hiszen érezhették, gondolnak rájuk, hogy számon tartják őket. Tulajdonképpen emberségből vizsgázott a polgármesteri hivatal. 
Jól sikerült a vizsgája!

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató