Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Ballag már a vén diák

0 570

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg.


Mindig könny szökik az ember szemébe, ha közeli vagy távoli ismerőse lezár egy életszakaszt. Most éppen a középiskolai ballagások adtak alkalmat az elérzékenyülésre.
Csinosan felöltözött fiúk és lányok csoportja fogadja az osztályteremben a virágokat rokonaiktól, ismerőseiktől, barátaiktól. Innen néhány szó után mennünk kell, hogy elbúcsúzhassanak a fiatalok az iskolától, kezdődjön a ballagás. 
Sajnos az idén az égiek nem voltak kegyesek az ünneplőkhöz. Az iskolák udvarán ünneplőbe öltözve áztunk-fáztunk várva, hogy meglássuk a ballagás pillanatában gyermekünket. De sajnos nem láthattuk őket, mert legtöbb iskolában a búcsúztatás a tornateremben folyt, oda pedig igen kevés ember fért be. Így csak az udvaron lévő hangszóróból hallhattunk néhány szót.
Így volt ez a szegedi Tömörkény István Gimnáziumban is, ahol két szegvári fiatal is búcsúzott a középiskolájától. Nem láthattuk csak távolról a ballagókat.
De kárpótolt bennünket a következő mozzanat. Az unokaöcsém a zenész osztályba járt, ami azt jelenti, hogy a közismereti tárgyakat a gimnáziumban, a zenéhez kapcsolódó ismereteket pedig a „konziban” tanulta. Hagyomány, hogy a zenészek átballagnak a konzervatórium épületébe, hozzátartozóik kíséretében gyönyörűen énekelve sétáltak át. A stílszerűen virágból összeállított violinkulccsal díszített kapun át az aulába. Itt 9 fúvós hangszeres köszöntötte a végzősöket egy zeneszámmal, ami nagyon megható volt, igazi ünnepi hangulatot adott. Míg a diákok elballagtak az osztálytermekbe, mi leülhettünk a díszteremben, ahol a harmadikosok búcsúztak énekkel, verssel, hangszeres zenével társaiktól. A konzervatórium igazgatója dr. Kerek Ferenc szívhezszóló szavai örök emlékként maradnak meg a végzősökben: legyetek olyan színes egyéniségek, mint amilyen a zene.
A negyedikesek nevében búcsúzó leány kedves, közös emlékeket felidéző szavai mosolyt csaltak az arcokra. De az utolsó névsorolvasáskor, amikor mindenki egyenként levonult a színpadról meghatódva, könnyezve vettük tudomásul, hogy lezárult egy szakasz ezeknek a gyerekeknek az életében is.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Akár ez is tetszhet
Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató