Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Parlagfű irtó hadjárat a Szegvári Napló szervezésében

2 780

Sok napon keresztül hirdettük a hadjárat indulását, vártuk a lakosság jelentkezését, bekapcsolódását. Hát bizony várhattuk!
Azért néhányan, úgy 15-18 személy megjelent parlagfűvel teli zsákokkal a gyűjtőhelyen. Utánuk mentünk gyűjteni. Rengeteg gyűjtendő növényt találtunk túl a falun, mindenfelé. Különösen a kukoricaföldek környékén, az elgazosodott utak mentén nőttek a virágzásuk teljében lévő parlagfüvek. Az egész falu szennyezett a parlagfűtől! 
Éppen ezért sok a beteg ember, a parlagfű virágporára érzékeny ember. Igen sokan köhögnek, tüsszögnek, pedig nem is fáztak meg. Ezt okozza ez a növény!
Ezért tanácsos irtani! Minél többet irtunk ki, annál kevesebb embertársunk fog szenvedni.
Figyelje az újságokat, rádiót, TV-t! A szerkesztőség mindenkor fogadja a parlagfűvel teli zsákokat, sőt gazdag jutalmat ad értük. Törődjön embertársainkkal, irtsa a parlagfüvet! Az akció szeptember 15-ig tart. Ha gyökerestül kiszedi a földből, jövőre annyival kevesebb növény okoz problémát!
Nem csak parlagfüvet lehetett szombaton beszolgáltatni ajándékért a Művelődési Házba, hanem az elfáradt parlagfű irtók szellemi totót tölthettek ki, pólót festhettek maguknak igazi textilfestékkel. A 4-500 Ft-os pólókat hazavihették. A totó helyes kitöltéséért jutalmat kaphattak. Sőt! A kitöltött totócédula alapján sorsolást tartunk. Igen értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra. Érdeklődjön a Községi Könyvtárban!
Még most is kérhet totószelvényt. Ha visz parlagfüvet kapni fog!

Fotó: Kovács Lajos
Fotó: Kovács Lajos
Fotó: Kovács Lajos

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató