Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Dr. Szeri Ilona köszönő beszéde

758

Kedves Olvasók !
Egy rendkívül étékes gondolatcsokrot nyújtok át Önöknek, mégpedig Dr. Szeri Ilona köszönő-beszédét, amit augusztus 20-án mondott a díszpolgári cím átvétele után. Példaértékű az a szülőföldszeretet, munkaszeretet, szülői szeretet, ami kiérződik a beszédből. Ezért ajánlom mindenkinek, olvassák el a Mesél egy elszármazott előtt!

Kedves Polgármester Asszony! Drága Szülőfalum!
Meghatódott szívvel köszönöm a legnagyobb megtiszteltetést, amiben most részesülök. Hosszú életemben számos elismerést kaptam, de köztük legnagyobbnak valóban ezt érzem. Mondják, hogy senki sem próféta a saját hazájában. Most mégis valami ilyesmi történik. Igaz, elszármaztam innen 
már hat évtizede, mert a munka, a hivatásom elszólított, de lélekben szegvári maradtam. Most, hetvenhét évesen szeretett szülőfalum díszpolgárává fogad, ami a legmélyebben megindító elismerés, amiben eddig részesültem. Köszönöm mindenkinek.
A szülő és a föld a legfőbb életadó.
Mint mindig, most is a temetőbe vitt első utunk jó szüleim sírjához, ami évtizedek óta biztosan, és anyagi valóságában erősen kapcsol Szegvárhoz. 
Ezt az anyagi kapcsolatot mostanában kiegészíti szellemi szinten Emlékeim fölidézése és közlése a Szegvári Naplóban, és megerősítik az itthoniakkal való találkozások, az emlékek folyamatos újraélése.
Szülőföldem, szülőfalum, szüleim voltak azok, akik a gyerekeimet, unokáimat is elindították azon az úton, amelyiken mi járunk, amit igaznak, eredményesnek és járhatónak tartok: a hasznos munka útján. A megtisztelő díszpolgári cím jelzi számomra, hogy így tartják azt szülőfalumban ma 
is. A haza, a szülőföld, a család, a munka szeretete vezérelt idáig utamon, amit kitüntetésemmel szülőfalum is elismert. Külön öröm, hogy éppen augusztus 20.-án vehetem át a kitüntetést. Szüleim életében István Királykor mindig ünnepség volt nálunk. Széles családi körben együtt ültük meg 
édesapánk névnapját és születésnapját, utoljára a 90.-et. Most, a 108.-on újra itthon vagyok és szülőfalum nagy családi körében ünnepelünk. 
Mégegyszer köszönet érte.
Köszönetem mellé fogadják tőlem az alkalom emlékére a Britannica Hungarica most megjelent, 18 kötetes nagylexikonát, mely a Szegvári Könyvtár számára fog érkezni. Meggyőződésem ugyanis, hogy a szeretet mellett a tudás-alapú társadalom mentheti meg a szörnyűségekkel teli, de csodálatos, ma még élő világunkat.
Jó egészséget, szép jövőt kívánok a jelenlévőknek, a mi nemzedékünknek és az utánunk jövőknek.
Szegvár, 2004. augusztus 20.
Dr. Szeri Ilona

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

Kováts Zsolt asztalos

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató