Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Tanár Úr nem bírta tovább cérnával, Ő is táncra perdült – Idősek napja a Gondozási Központban

2 127

Azok az Emberek, akik szívből szeretnek, nem öregednek.
Ernst Penzoldt

Intézményünk életében évről-évre az egyik legszebb ünnep az Idősek Napja. Az idén is lázas készülődés előzte meg az október 7-én megtartott rendezvényt.
Szépen terített asztalok várták az idős embereket, akiket Pintér Lászlóné az intézmény vezetője meleg szavakkal köszöntött. Az önkormányzat nevében Nagy Sándor alpolgármester úr köszöntötte az időseket és átadta az önkormányzat ajándékát az intézményvezetőnek. 
Az ünnepi hangulatot unokaosztályunk alapozta meg. Lukácsné Emike tanító néni elsősei először léptek fel és mutatkoztak be. Nálunk egy megható előadással, majd átadták a virágokat az ünnepelteknek. Velük minden egyes ünnepségen és alkalommal rendszeresen találkozni fogunk alsó tagozatos tanulmányaik ideje alatt.
A Szegvári Művészeti Iskola táncosai már rutinosan adták elő irigylésre méltó latin és standard táncaikat, amelyeket nagy tapssal jutalmaztak a jelenlévők.
Gyönyörű népviseletben léptek fel a Mindszenti Művészeti Iskola Sudri drom Kamara együttesének tagjai Csókási Imre tanár úr vezetésével. Szatmári és rábaközi táncokat adtak elő az idősek nagy örömére. A jó hangulatot tetézte a Tanár úr szóló tánca, aki nem bírta tovább és „muszáj volt táncra perdülnie”. 
Rendezvényeink állandó vendégei a Katolikus Kör tagjai, akik mindig szép versekkel, prózával és emlékekkel emelik ünnepségeink fényét. Most is ezt tették. 
A műsor után az óvoda ajándékaként óriási tortát kebelezhettünk be. Akkora volt, hogy csak ketten tudták behozni az asztalra. Rajta görög tüzek égtek. 
Az Ágostonné Teri néni kemencében sült pogácsáinak sem akadt ám párja, mert hamarosan elfogytak, miközben Ternai Józsika muzsikája és éneke nyomán többen is dalra fakadtak.
Reméljük Mindenki számára emlékezetes maradt ez a szép nap és jövőre is jó egészségben, ilyen vidáman újra találkozni fogunk.

- Szegvár Online hirdetés -

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató