Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A jótékonysági bálról

1 963

A Forray Máté Általános Iskola hagyományaihoz tartozik, hogy ősszel jótékonysági bálat rendez. A bevételt a gyerekek szabadidős programjainak támogatására szoktuk fordítani. Így tudtuk csökkenteni a táborozások költségeit, hozzájárultunk a Lengyelországba látogató gyerekek útiköltségéhez, a horgásztáborhoz és egyéb iskolai rendezvényhez.
Az idén november második szombatjára esett a nagy nap. Sajnos, az időjárás nem kedvezett nekünk, fújt a szél, esett az eső, de a vendégsereg mégis megérkezett a műsor kezdetére a Művelődési Házba. A termet a tanító nénik az ősz jegyében díszítették fel, a szépen terített asztalokra is került a tányérokon kívül dekoráció. Az ültetőkártyák segítségével mindenki gyorsan megtalálta a helyét, kezdődhetett a műsor.
Tóth Lászlóné igazgatónő köszöntő szavai után Orvosné Jaksa Mária vette át a szót, ő konferálta be igen élvezetesen az egyes műsorszámokat. 
Először a 8.a osztályos lányok és fiúk léptek színpadra, egy igen látványos diszkótánccal. Őket osztályfőnökük, Vass Tibor készítette fel a szereplésre. A Szép Öregkor Nyugdíjas Klub tánccsoportja most is kitett magáért, a magyar néptáncokból összeállított műsoruk megérdemelten aratott nagy sikert. 
Utánuk nem volt könnyű színpadra lépni a tantestület énekkarának, akik heteken át próbáltak Lantos Mária énekszakos tanárnőnk segítségével. A zenei kíséretet Gajda Mihály szolgáltatta. Kiderült, hogy sok jó hangú pedagógus dolgozik nálunk, hiszen a négy régi sláger előadásában a hozzáértők sem találtak hibát. A közönség vissza is tapsolta őket. Színesítette a produkciót az is, hogy az utolsó számnál a 3. b osztály országos versenyen dobogós helyezést elért négy párosa ropta a színpadon, majd a nézőtéren a táncot.
A felnőtt színjátszók felajánlották segítségüket a műsor színesebbé tételére, a legújabb darabjukat mutatták be. A vidám hangulatú színmű, és az előadásmód is nagyon tetszett a közönségnek. Zárószámként a tantestület tánckara lépett a színpadra, az idén egy moldvai tánccal. A koreográfiát Bagi Ferenc és Keller Nóra állította össze, a betanítás is az ő érdemük. Elég mozgalmas, lendületes volt az egész, nagyon féltünk is, hogy megbotlik a lábunk, de a végén minden jól sikerült. Örültünk, hogy bennünket is visszatapsolt a közönség.
A vacsorára grillcsirkét kaptak a vendégek, amit a kultúrház udvarán sütött egy csongrádi vállalkozó. Szerencsére addig nem esett az eső, és a szél sem akadályozta a munkát. A zöldséges burgonya és a finom savanyúság az iskola konyháján készült szakácsnőink munkáját dicséri. Vacsora előtt sós, éjfélkor édes süteménnyel és almával kínáltuk a vendégeket. A felszolgálásban fiatal, leendő pincérek működtek közre mindenki megelégedésére.
A bevételt növeltük azzal is, hogy tombolát árultak iskolánk tanulói. A kisorsolásra szánt tárgyakat vállalkozóktól kaptuk, sok és értékes nyeremény jött így össze.
Az igazi szórakozás még a vacsora után következett, hiszen Gajda Mihály mulatós nótáira táncra perdülhetett idős és fiatal. Nem is maradt üresen a parkett. A hangulat még tovább fokozódott, amikor megérkezett a ROCKIN ROCK CATS együttes. Fiatalkori emlékeinket felidéző számaikkal igazán jó hangulatot tudtak teremteni. Sokan sajnáltuk, hogy csak két órás műsort tudtak adni.
Hajnali háromig állt a bál. Akkorra már mindenki elfáradt, de a későbbi beszélgetésekből kiderült: jól érezte magát, aki eljött. Legközelebb két év múlva találkozunk ilyen formában, mert akkorra tervezzük a következő jótékonysági bálat.
Köszönjük minden közreműködőnek és vállalkozóknak a segítségét, valamennyien részesei annak, hogy a bál hozadékából jövőre is eljuthatnak a rászoruló tanulóink különféle táborokba. Ebből az összegből egy új kezdeményezésre is szeretnénk fordítani. A tantestületünk úgy döntött, hogy minden évben egy tanulni akaró, de arra anyagilag rászoruló gyereket a ballagáson megjutalmaz, és figyelemmel kíséri továbbtanulását, boldogulását fiatal felnőtt koráig.
A jótékonysági bál megrendezéséhez sok segítséget kaptunk, melyet ezúton szeretnénk megköszönni:
Szenczi Sándornénak, Piti Tibornak, Ternai Jánosnak, Ménesi Imrének, Bónus Editnek, Bihari Józsefnének, az INO idős gondozottjainak, a szegvári kisboltosoknak, kozmetikusoknak, fodrászoknak és a HUNOR COOP-nak.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató