Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Dr. Bartucz Lajos 120. születési jubileumán

2 152

…szép rendezvényre került sor, amit a falumúzeum és az általános iskola rendezett.
A központi iskola folyosóján lévő Bartucz Lajos emléktáblát megkoszorúzta a Bartucz család, a községi önkormányzat képviselő-testülete, az általános iskola igazgatósága és a tanulóifjúság. A nagyszámú jelenlévőknek Dr. Farkas Gyula egyetemi tanár, Dr. Bartucz Lajos antropológus tanítványa mondott nagy érdeklődéssel kísért beszédet, melyben kedvesen szólt a tanulóifjúsághoz, példaként említve Szegvár szülöttjét Bartucz professzort és munkásságát. A beszédet követően Szenczi Sándorné polgármester is köszöntötte a jelenlévőket, nagy szeretettel a Bartucz családot. Őt követte a mikrofonnál a család képviselője Dr. Bartucz Marietta, aki meghatottan emlékezett édesapjára, majd bejelentette, a család egy nagy könyvcsomagot ajándékozott az általános iskola könyvtárának és pénzösszeget a falumúzeumban lévő emlékszoba megújításához. 
A házigazda Tóth Lászlóné iskolaigazgató megköszönte az ajándékokat és az elhangzott szép gondolatokat, majd a Falumúzeum vezetője átadta a „Bartucz heti Kvíz” játék nyerteseinek az ajándékokat. Sajnos első helyezett nem lett a több, mint ötven fős versenyzői csapatból, mivel hibátlan kvíz-lap nem volt. Második helyezett viszont annál több lett, közülük sorsolással döntöttük el ki kapja az értékes tárgyjutalmakat. Második helyen végzett: Muzsik Melitta, Ferenczi Beáta, Kis Violetta, Juhász Éva, Gajda Bernadett, Farkas Nikoletta, Vass Csaba, Rehák Bence, Kovács Márta, Rehák Réka, Vass Zoltán, Határ Zsolt, Horváth Edgár, Levendovics Andrea, Muzsik Erzsébet, Koczka Brigitta, Szabics Anetta, Tégla Kata, Szabó Zsuzsa, Fazekas Viktor, Seres Tamás.
További helyezettek: Buda Bernadett, Szabó Szilvia, Hegedűs Vivien, Kalamusz Kata, Asztalos Tímea, Hegyi Krisztina, Tóth Krisztina, Rácz Gabriella, Rácz Róbert, Bartucz Csaba, Kin Henrietta, Vigh Noémi, Rozgonyi Balázs, Gyenes Béla, Kozma Nikoletta, Nagy Nikolett, Gyermán Erika, Tóth Kata, Vígh Bálint, Kis Vencel.

Dr. Bartucz Lajos antropológus családja a Castellum előtt
(Fotó: Kovács Lajos)
Virágot helyeznek el a tanulók az emléktábla alá
(Fotó: Kovács Lajos)
Koszorúzás a Forray Máté Általános Iskola emléktáblájánál
(Fotó: Kovács Lajos)
Balról a harmadik Dr. Bartucz Marietta, Bartucz professzor leánya
(Fotó: Kovács Lajos)
Dr. Farkas Gyula egyetemi tanár beszéde
(Fotó: Kovács Lajos)
Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató