Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Újságírók, magyar és külföldi turisztikai szakemberek falunkban

1 588

Május hónap igen mozgalmas volt a falut látogató vendégek, „turisták” számát nézve.
Szinte minden második napra jutott gyermek és felnőtt turistacsoport, akik meglátogatták a falumúzeumot és a szélmalmot, a babaházat, ezáltal településünket. 
A megyébe látogató fővárosi utazási irodatulajdonosok, Tourinform-iroda vezetők országos napilapokba író újságírók, a Kossuth rádió riporterei a szegvári falusi turizmusra voltak kíváncsiak, május 19-én látogattak el falunkba. Egy buszt megtöltöttek, annyian voltak. 
Rendkívül tetszett mindannyiuknak a falu, a kulturális turizmushoz tartozó „szegvári nagykörút” (Vármegyeház – Szent János szobor, híd – falumúzeum – templom – népi építészeti emlékek a Kontra utcában – szélmalom – Koczka féle kovács műhely – Kórógy utcai régi házak- Kórógy tó – régi útszéli feszület a tó partján – polgárházak – Kossuth tér – játszótér – Szentháromság szobor – Kossuth szobor.) Ez a turisztikai nagykörút egyedülállóan érdekes, ilyen másik nincs a megyében. Az idegenvezetés nélkül sétáló vendégünk is megtehetné ezt a körutat, ha az útvonalat ellátnánk – az egyes néznivalókat ismertető táblákkal. (Ehhez már évek óta készen áll a terv, a hivatal valamelyik fiókjában fekszik vagy már ki is dobták.)
A vendégek a Gila úr által hajtott lovas kocsival járták be a körutat. Elégedettek voltak „a helyi közlekedéssel”. – „Pesten is be kellene vezetni ezt a járművet, ez nem szennyezi a levegőt!”– mondták. 
Ezt követően megnézték, megtapasztalták Ivanov Imréné vendégszeretetét, felkészültségét a vendégfogadásra. Bacsáné Erzsike néni, Ágostonné Piroska, és Ágostonné Terka néni a vendégfogadó pálinka és a finomra sikerült kalács elkészítésével, feltálalásával, kínálásával mutatták be a szegváriak vendégszeretetét. A férőhely minőségével, a vendégfogadás kultúráltságával, kedvességével meg voltak elégedve a vendégek, csakúgy, mint a Castellum Panzió ételeivel és férőhelyeivel. Híre van már a szegvári Castellum-nak messze tájon. Köszönhető a tulajdonosok hozzáértésének, vendégszeretetének és programajánlatának. 
A fejlődőképes falusi turizmus, a színvonalas Castellum megalapozták a település turisztikai arculatát a vendégek szerint. Rengeteg programot lehet szervezni, csak ki kell tárni fantáziánkat! 
Ha kényelmes a szálláshely, érdekesek a programok, előbb-utóbb megjelennek a turisták.

Fotó: Kovács Lajos
Fotó: Kovács Lajos
Fotó: Kovács Lajos
Fotó: Kovács Lajos
Fotó: Kovács Lajos
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató