Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Művelődési Ház 2005. szeptemberi programja

1 755

„Itt van az ősz, itt van újra.
Szép, mint mindig énnekem.
Tudja Isten, hogy mi okból,
szeretem, de szeretem.”

– Nagyon izgalmasan telt el a volt Vármegyeházán az ”Én ezt tudom” alkotóinak szervezett alkotói hétvége szeptember 2-4 között. A szakmai segítség Szűcs Árpád szegedi festő volt, aki a falunapokon mutatkozott be először a szegvári képzőművészet-pártoló közönségnek.

– S ami még itt az indián nyár kezdetén igazán nagy öröm, hogy az EzüstNet elnevezésű számítógép-kezelői tanfolyamon 36 szegvári nyugdíjas korosztályú férfi és nő vehet részt díjtalanul. A foglalkozásoknak az Általános Iskola ad otthont, a „diákokat Vígh Attila tanítja, illetve vezeti be az alapvető számítástechnikai és internet használat rejtelmeibe.

– Nagy sikerrel mutatkoztak be Csongrádon az „Én ezt tudom” Szegvári és Szegvár Környéki Amatőr Alkotók II. sorozatának gála kiállításának alkotói 2005. július 23-24-én Tömörkényen a Falunapokon. A harmadik vándorkiállítási helyszín Szeged lesz 2005. november 7-14 között.

– Kirándulás és bevásárló útjaink az alábbiak:
Indián nyár Montenegróban, Csány-ban (Čanj), homokos partszakaszon, mediterrán éghajlattal és tiszta tengervízzel. 2005. szeptember 16-26. Utazás légkondicionált luxusbusszal. Elhelyezés 2-3-4 ágyas (tus / WC-s) szobákban (Panzio Montenegro**). Ellátás: Félpanzió (reggeli, vacsora). Részvételi díj: felnőtt: 49 000 Ft / fő (utazás, biztosítás, szállás, ellátás), gyermek: 46 000 Ft / fő (12 éves korig), 42 000 Ft / fő 7 éves korig, három éves korig ingyenes a szállás! Fizetési határidő: 2005. szeptember 10.
Kirándulás 20 fő jelentkezése esetén valósul meg.
– Bevásárló út indul Szabadkára 2005. október 15-én, vasárnap reggel 5.15 órakor. Részvételi díj: 1 800 Ft. Érdeklődni és jelentkezni a részvételi díj befizetésével Kovács Ildikónál lehet személyesen, vagy a (63)364-816-os telefonszámon 2005. október 10-ig.
– Ősz Salgótarján környékén 2005. november 4-6. között. Szállás Salgótarjánban, ellátás: félpanzió. Részvételi díj: 13 000 Ft, amely összeg tartalmazza a szállás, az útiköltség és félpanzió költségét.
A várható belépők összege: 2000 Ft. A kirándulás programjában szerepel Aszódon a Podmaniczky Kastély, Szirákon a kastély, salgótarjáni esti séta, Szlovákiában Fülek vára, Losonc, Somoskő vára, Hollókő és Szécsény megtekintése. Érdeklődni és jelentkezni a részvételi díj befizetésével október 31-ig lehet.

– Mozirajongók figyelem! Filmklubot indítunk a Művelődési Házban.
Klubtagsági igazolványt lehet váltani Bugyi Csabánál. Szeptember az akciófilmek hónapja lesz. A vetítések péntekenként lesznek este 7 órakor. A részletes programról a Művelődési Házban lehet érdeklődni.

– Tisztelt érdekes tárgyakat gyűjtő szegvári lakos!
Szegváron sokan sokféle tárgyat gyűjtenek. Ezen fellelkesülve egy bizonyos igénynek is megfelelni kívánva 2005-ben a Falunapokon „Ki mit gyűjt?” címmel kiállítást szerveztünk. Arra kértük, hogy gyűjteményét mutassa meg az érdeklődőknek a Vármegyeház egyik emeleti termében. Köszönjük a bemutatkozóknak a segítséget a megvalósításban. Lesz folytatása.
Ha Önnek is van bemutatandó gyűjteménye? Keresse fel a Művelődési Házban Kovács Ildikót.

– Szegvárért Érdemérem és Díszpolgári Cím kiállítás augusztus 20-tól. 2005-ben 11. éve annak, hogy először adta át az akkori Faluvezetés a Szegvárért Érdemérmet és a Díszpolgári címet.
Ennek örömére, s azért, hogy bemutathassuk, megismertessük az éremtulajdonosokat és díszpolgárainkat a falu jelenlegi lakóival, kiállítást szerveztünk a Falunapokon a Vármegyeháza egyik emeleti termében. Látogassa meg Ön is a példaképeinkről készült bemutatkozó összeállítást a http://www.szegvar.com/ honlapon.

Színjátszó felnőttek figyelem!
A Művelődési Házban a Felnőtt Színjátszó kör a foglalkozásokat heti rendszerességgel hétfőn 19 órakor tartja. Ha van kedve, Ön is csatlakozhat.

– eMagyarország pont létesült intézményünkben az Informatikai Minisztérium támogatásával. Érdeklődjön személyesen a lehetőségekről! Kérjük, hogy óvja a berendezéseket, s erre figyelmeztesse társait is!
Az eMagyarország Pontok pályázaton a két számítógépet, és a multifunkciós nyomtatót nyertük az Internet-hozzáférés bővítésére.
Az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal kötött támogatási szerződés alapján szolgáltatások térítési díjai a következők:
Internethasználat: 100 Ft / óra
Géphasználat: 100 Ft / óra
Szkennelés: 50 Ft / oldal
Nyomtatás: fekete-fehér: 50 Ft / oldal, színes 80 Ft / oldal
Faxolás: 50 Ft / oldal
– Fénymásolás: egyoldalas 50 Ft / oldal, kétoldalas 80 Ft / lap.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Érdeklődjenek személyesen, vagy a (63)364-816-os telefonon, mely most már üzenetrögzítőként és fax-készülékként is működik. A Művelődési Ház e-mail címe: szegvarekimuv@freemail.hu

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató