Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Még mindig nem tudjuk, hol készült a kép

0 200

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg.


Többen válaszoltak novemberi írásunkra, de sajnos még mindig nem tudjuk pontosan, hogy hol készülhetett az alábbi kép. 

Az alábbi sorokban három levélírónk válaszait írjuk le, a mostani kérdésünk az, hogy kinek van igaza? Várjuk a tippeket! (Reméljük, hogy a Kékfrankos is hamarosan gazdára talál!)

1. lehetőség

Szerintem a Szentesi u. 13. számú ház áll a leventék mögött. Ma Kórógyi Antal bácsiék laknak abban a házban. A kép baloldalán lévő házat nemrégen bontották le a Széchenyi utca sarkán, és új házat építenek a helyére. Nem 100 %, de én emlékszem még erre a házra. Azóta némileg átalakították…”

2. lehetőség

„Örömmel láttam, hogy ismét felkerült egy régi kép a honlapra. A teljesség igénye nélkül, nagymamám emlékeire hivatkozva közlöm a helyet. Elvileg a főutcán a volt külső iskolától kifele található, a kisbolt felé. Ha minden igaz akkor a régi „Schüsszler-bolt” előtti részen készült a kép. Házszámot sajnos nem tudok mondani. A fentieket csak azért közlöm, hogy könnyebb legyen pontosan megtalálni a helyet. Ezen infók és néhány idősebb helyi lakos segítségével…”

3. lehetőség

„Az alábbi cikket találtam a honlapon: „Leventék dolgoznak az új szegvari főutcán”, amihez egy felhívás is társult. Mivel én koromból adódóan nem tudhattam a helyszínt azonosítani, így megmutattam nagypapámnak a képet, akit Kovalcsik Ferencnek hívnak és most 92 éves. Neki egy pár barátja segítségével sikerült felismerni az utcarészletet. Tehát a megoldás jobbról balra: az első épület a mai ABC helyén volt (Szentesi u. 2-4.), ahol régebben Szűcs Ferenc boltja állott. 
A második épület a mai Takarékszövetkezet (Szabadság tér 1.), régebben Pfeiffer-féle ház volt, aki szódavíz árusítással foglalkozott. A harmadik ház pedig a mai Művelődési Ház (Régiposta u. 1.), ahol a 48-as kör működött. Remélem, jó a megoldás!”

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató