Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvár prímása 88 éves

1 665

Ki másról is írnék ilyen címmel, mint Gémes Mihályról, mindannyiunk ismert Miska bácsijáról. 
Bizony a 88. évet tölti március 31-én, ha nem is látszik rajta, ha ma is egyenes tartással intézi a napi dolgokat, és ami még ennél is természetesebb, ma is töretlen lelkesedéssel veszi kezébe hegedűjét, és játssza nekünk a szép nótákat. 
Pedig hányatott gyermek- és fiatalkora volt, sőt életében mindig nehéz fizikai munkát végzett. A zene azonban kisegítette minden helyzetben. Amikor nem volt lehetőség hegedülni,vagy zenekarnyi más hangszertudását gyakorolni, akkor szerezte a zenét, amikor még arra se, akkor gyűjtötte. Életét átszőtte, és átszövi ma is a muzsika iránti elkötelezettség, annak mindenek feletti szeretete. Szegvár kultúrájában mint prímás, mint dalkörvezető egyaránt központi ember volt, és ma sem maradhat ki az ilyen irányú megmozdulásokból. Nem zajlik úgy zenés, táncos rendezvény, hogy ne legyenek tiszteletbeli meghívottak, Ő, és Felesége. 
Merthogy egy ilyen ünnepen emlékezzünk meg a mindenben segítő Párról is! Ilike néni fő támogató, egyben fő kritikus, Miska bácsi munkásságában nagy része van. Bizonyára nem lehetett volna ilyen teljes és gazdag 88 évet leélni egyedül! 
A katalogizált, ritka népdalokat, nótákat tartalmazó gyűjtemény csodájára sokan jöttek már Szegvárra, és a saját szerzemények sem hiába jogvédettek. Miska bácsi tudja mi az érték, és vigyázza azokat. A település Képviselőtestülete ezért is adományozta neki a Szegvárért Emlékérmet.
Kívánom neki valamennyi dalkedvelő nevében, hogy erőben, egészségben, élete párjával együtt köszönthessük a következő sok-sok születésnapon is!
Isten éltesse a Szegvári Prímást!

Gémes Mihály a szegvári falunapokon (2002)
(Fotó: Purgel Zoltán)
Misi bácsi horgot szerel
(Fotó: Dr. Zbigniew Gluszczak)
Nagy Sándorné Editke, Misi bácsi és felesége Ilike néni
(Fotó: Gluszczakné Szűcs Ilona)
Ilike néni – Misi bácsi felesége – a világhálón tölti szabadidejét
(Fotó: Purgel Zoltán)

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató