Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A falunapi fesztiválról

2 018

Szegvár Nagyközség Önkormányzata, a Képviselő-testület Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága az idén is felvállalta a falunapok megszervezését. A három napos rendezvény augusztus 18-19-20-án bonyolódott le több helyszínen. Így a Kastélyban felállított színpadon, a Piactéren, a Művelődési Házban és az előtte való téren, a Kórógy-tavon, a sportpályán.
Testvértelepülésünkről Lewin Brzeskiből már hétfőn, azaz 14-én megérkezett a csoport. Egész héten itt táboroztak, családoknál kaptak helyet. A programjaikat a szegvári Magyar-Lengyel Baráti Egyesület vezetősége és tagjai szervezték. Felejthetetlen egy hetet töltöttek nálunk.
A falunapi programok így már az Ő jelenlétükkel kezdődtek el 18-án, pénteken. Pacsika Emília szegedi textilművész kiállítását nyitotta meg a Kastélyban Dózsa Erzsébet, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanára. Gyönyörködtünk a szebbnél-szebb alkotásokban. Ezután szintén egy csodálatos kiállítás részesei lehettünk. A Szegvári Plébánia 700 éves egyedülálló kódex-töredékeinek bemutatására került sor. Az érdeklődők figyelmébe Nagy Géza ajánlotta az értékes kincseket. Ugyanezen a napon megnyílt a Ki mit gyűjt? hobbi kiállítás is. Nagyon sok gyűjtő bemutatta féltve őrzött kincseit a nagyközönség előtt. Köszönjük az Egyesített Közművelődési Intézmény munkatársainak, a Mozgáskorlátozottak Egyesületének közreműködését a kiállítások megvalósításában.
Augusztus 20-án 9 órától a Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztők Egyesülete már hagyományosan tarhonyafőző versenyt, valamint vetélkedőt szervezett az 5 szomszédság csapatai, valamint az abonyi bringások közreműködésével. A tarhonyafőző verseny szakácsai, (Halász Lászlóné, Ágoston Antalné, Vígh Balázs, Gyermán György és Csatordai Mihályné, Kovács Imre és Vass László), akik mindnyájan nagyon finom tarhonyát főztek, kis bográcsot kaptak jutalmul, a csapatok pedig tortát, dinnyét, na meg a megérdemelt tarhonyát. Remek hangulatban telt el ez a délelőtt. Köszönjük a szervezők, segítők munkáját.
Ugyanebben az időpontban szelaktív játszóházban vehettek részt a kisgyerekek a Belevaló Klub szervezésében. Köszönjük lányok.
10 éves a szegvári Polgárőr Egyesület. Ennek keretében kutya-, fegyver-, rendőrségi motor-, és autó-, valamint tűzoltósági bemutatókra került sor a Kastély udvarán. Köszönjük a szentesi rendőrség, tűzoltóság, szegvári polgárőrség részvételét. Továbbra is őrizzenek, védjenek bennünket.
Mihály János és lovascsapata is eljött hozzánk. Meglovagoltatták a gyermekeket. Köszönjük szépen! 
Szombat délután a sportpályán bajnoki labdarúgó mérkőzésekre került sor Szegvár- Apátfalva ifjúsági és felnőtt csapatai között. Mindkét rangadó a szegváriak győzelmével ért véget. Gratulálunk. Köszönjük a szegvári Sportkör, a szervezők, segítők munkáját.
Lendvai Géza bűvész műsorát nagyon sokan megtekintették. Hasonló sikert arattak a harmonikások is. Örültünk, hogy a fellépők között több híres művész is szerepelt. Nagy élményben volt részünk. Köszönjük!
Palcsó Tamás énekes műsorára rengetegen kíváncsiak voltak. Még a szomszédos településekről is eljöttek. A fiatalok kedvence elbűvölte énekszámaival a hatalmas közönséget.
A sztárvendéget követte a Szilver TSE szegvári növendékeinek fellépése. Gyönyörű ruhákban léptek fel a sok-sok éremmel büszkélkedhető táncosok. Köszönjük, hogy itt voltatok.
Az amatőr zenekarok a Piactéren hasonlóan nagy sikert arattak. Sokan kíváncsiak voltak a zenéjükre. Jó volt benneteket látni és hallani fiúk. Köszönjük.
Ezen az estén került sor a „Rendes porta 2006.” díjainak átadására. Nagyon sokan kaptak oklevelet és tárgyjutalmat. Gratulálunk a díjazottaknak.
A Lézer együttes hajnali 3 óráig húzta a talpalávalót. Nagyon sokan táncoltak. Valamennyien jól éreztük magunkat. A hangulat kiváló volt.
„A mesés kelet” hastáncos lányainak táncában gyönyörködhettünk még az éjszaka folyamán. Három kiváló csoport mutatkozott be óriási sikerrel. A szentesi, mindszenti és a szegvári lányok elbűvölték a nézőket. Köszönjük, hogy elfogadtátok meghívásunkat.
A III. Piactér Kupa Egyéni Rapid sakkversenyen is sokan részt vettek Gratulálunk a helyezetteknek. Köszönjük a Kempelen Farkas Sakk-kör szervező munkáját.
A „falusias játékok” vetélkedő is nagyon jól sikerült. Versenyeztek a környező települések önkormányzatának képviselői (Szentes, Derekegyház), valamint Szegvár nagyközség képviselői, a Közösségfejlesztők, a Tűzköves Színjátszók és Lewin Brzeski csapatai is.
Vidám, humoros feladatokat kellett végrehajtani. A közönség lelkesen szurkolt. Köszönjük a szervezők munkáját. Az első Szegvári Népi Játékok vándorserlegét a szegvári Önkormányzat csapata nyerte el a következő évi megrendezés jogával együtt.
A Durbincs Bábcsoport kiváló műsort adott. Nagyon sokan kíváncsiak voltak a bábosokra. Megint csodálatos élményben volt részünk. Köszönet érte.
Az „Én Ezt Tudom” I. Nemzetközi Tisza pályázat kiállítás megnyitójára is sokan eljöttek Ágoston Georgina és Szabó Zsuzsa ismert dallamokat játszott. Képviseltették magukat a törökbecseiek is. Sok szép alkotást díjazott a szakmai zsűri. Köszönjük az élményt!
A Művelődési Ház előtti téren a mórahalmi ugrókötelesek és a szegedi gördeszkások mutatták be fergeteges produkciójukat. Mindenkinek nagyon tetszett a műsoruk. Köszönjük a szervezést, örültünk, hogy ismét velünk voltatok.
A Szép Öregkor Nyugdíjas Klub tagjai magyar táncot mutattak be a Rozmaring Dalkörösök pedig dalcsokrot énekeltek. A műsoruk végén még a közönséget is megénekeltették. A nézők vastapssal köszönték meg a gyönyörű műsort. Köszönjük a csodálatos élményt.
Testvértelepülésünk, a lengyelországi Lewin Brzeski gyermekcsoportja szép műsorral kedveskedett. Köszönjük, hogy itt voltatok nálunk. Öröm volt nézni benneteket.
A hivatalos ünnepségre 20-án 18 órakor került sor Gyömbér Ferencné jegyző asszonyunk koordinálásával. Szenczi Sándorné polgármester asszony ünnepi beszéde után Zsadányi József plébános úr megszentelte az új kenyeret. Az ünnepségen részt vett Szirbik Imre országgyűlési képviselő, Szentes város polgármestere, a Lewin Brzeskiből érkezett felnőtt delegáció tagjai, valamint Szegvár nagyközség képviselő testületének tagjai is.
Az idén a képviselő- testület a Díszpolgári címet Szenczi Sándorné polgármester asszonynak adományozta a nagyközségért végzett kiemelkedő, több éves áldozatos munkájáért. A Szegvárért Emlékérmet Bugyi Imre polgárőr vehette át közösségi munkájáért. Szívből gratulálunk mindkettőjüknek.
A szegvári Dobbantó Néptánc Együttes tagjai a tőlük már megszokott, magas színvonalú műsorral léptek színpadra. Gyönyörködtünk a fergeteges táncaikban. Köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat.
A szegvári Tűzköves Színjátszó Csoport ismét egy humoros színdarabbal kedveskedett a közönségnek. Nagy sikert arattak. Gratulálunk.
Az Alibi együttes közkedvelt slágereket játszott. Rengetegen voltak kíváncsiak rájuk és zenéjükre. Kiváló hangulatot teremtettek. Köszönet érte.
A tűzzsonglőrökre is sokan kíváncsiak voltak. A Kórógy-tó partján káprázatos műsort adtak.
A szegedi Fénypont Stúdió tűzijátéka tette fel a koronát az ünnep zárónapjára. Gyönyörködtünk a csodálatos tűzgömbökben. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, nem zavarta meg semmi a rengeteg néző vidám hangulatát. Amire legjobban büszkék vagyunk mi szervezők, az nem más, mint hogy az a tömérdek ember a tűzijáték után is visszajött a kastélyba az ajándéksorsolásra. Szívből köszönjük, hogy velünk tartottak.
A három nap folyamán ajándéksorsolásra is sor került. Sok ajándék lelt gazdára.
Mindenki találhatott az érdeklődésének megfelelő programot. A gyerekek vidámparkban szórakozhattak. Volt ugrálóvár, óriás csúszda, kis autó, jumping.
A fellépőket finom gulyással, grillcsirkével vendégeltük meg.
Köszönjük Szécsényi György, Ágoston Antalné szakácsok finom főztjeit, a Belevaló lányok, a Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a lengyel gyerekeket fogadó családok, a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak étkeztetésben való közreműködését. A kiváló hangosítást a szegvári Ifj. Hegyi Lászlónak és kis csapatának. A szépséges színpadi dekorációt Ráczné Purgel Ilona és Rácz Angéla készítette. Köszönet érte. 
Köszönjük a Civil TV közreműködését, Purgel Zoltán webmester fotóit, (a készült fotók megtekinthetők a www.szegvaronline.hu weboldalon), Kovács Lajos Szegvári Napló főszerkesztő munkáját .
Köszönjük a tombolaárusok (Kerekesné Bovatsek Ágnes, Kosztolányi Sándorné, Lévai Györgyné, Korbelné Szőke Mária), valamint a Kastély gondnokainak (Puskás Zoltán, Halmai Gábor) segítségét.
A falunap előkészítő munkái és a lebonyolítás komoly feladatokat rótt a Polgármesteri Hivatal és az Önkormányzat vezetésére, dolgozóira, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tagjaira, az Ellátó Szervezet, a Művelődési Ház, a Községi Könyvtár munkatársaira, a Rendőrség, a Polgárőrség tagjaira, a Kastély gondnokaira, valamint a sok-sok segítőre.
A három nap folyamán nagyon sok ember tevékenyen részt vett és azon fáradozott, hogy sikeresen, élményekben gazdagon teljen el a falunapi fesztivál. 
Köszönjük, hogy velünk tartottak.

A programokat szervezték:

– Lengyel gyerekek és felnőttek programjának szervezői: Gyömbér Ferencné, Tóth Lászlóné, Bárány Ernőné
– Pacsika Emília textilművész kiállítása: Nagy Sándorné, 
– Kódex- töredékek kiállítása: Nagy Géza, Lukács Istvánné,
– Hobbi kiállítás: Kovács Ildikó
– Szomszédságok tarhonyája: Puskásné Halál Ágnes, Ráczné Purgel Ilona, Gila Antalné és a Közösségfejlesztők Egyesületének tagjai
– Szelaktív játszóház: Belevaló lányok
– Kutyabemutató, rendőrségi, tűzoltósági bemutató: Bugyi Imre, Nóbik László és a Szegvári Polgárőrség
– Labdarúgó mérkőzés: Kádár György
– Lendvai Géza bűvész műsora: Lukács Istvánné
– Harmonikás találkozó: Nagy Sándorné
– Palcsó Tamás műsora: Lukács Istvánné
– Szilver TSE műsora: Lukács Istvánné
– Amatőr zenekarok: Lukács Istvánné
– Lézer Együttes: Lukács Istvánné
– Virágos ház díjainak elismerése: Településfejlesztési Bizottság, Faluvédő és Szépítő Egyesület
– Ajándéksorsolás: Kerekesné Bovatsek Ágnes, Lévai Györgyné, Kosztolányi Sándorné, Korbelné Szőke Mária, Lukács Istvánné
– Hastánc-bemutató: Kovács Ildikó
– Sakk verseny: Bóka Zoltán
– Falusias játékok: Szenczi Sándorné, Gémes László, Kovács Ildikó,
– Durbincs báb: Kondacs Mihályné
– „Én ezt tudom” Tisza pályázat: Kovács Ildikó
– Gördeszka, ugrókötél bemutató: Nagy Sándorné
– Rozmaring Népdalkör, Szép Öregkor Nyugdíjas Klub: Lukács Istvánné
– Külföldi települések bemutatkozása: Kovács Ildikó
– Ünnepi műsor: Szenczi Sándorné, Gyömbér Ferencné
– Dobbantó Néptánc Együttes: Lukács Istvánné
– Tűzköves Színjátszó Csoport: Nagy Sándorné, Lukács Istvánné
– Alibi együttes: Lukács Istvánné 
– Tűzzsonglőrök, tűzijáték: Lukács Istvánné

A falunapi rendezvény támogatói:

– Szegvár Nagyközség Önkormányzata
– Ellátó Szervezet
– Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság
– Szélmalom Kábeltévé Szövetkezet
– Aquaplus Kft.
– Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet
– Puskin Tej Kft.
– Primőr Profit Kft.
– Szegvári Vadásztársaság
– Cickazug Bt. Buda Richárd
– Tonomár-Ker Kft.
– Leholand Kft. – Lehoczky János
– Zafír üzletház
– Tanet Kft.
– Kövite Plusz Kft.
– Gyenes Kft.
– Hunor COOP Zrt.
– Szenczi Sándorné
– Gyömbér Ferencné
– Béres Munkavédelem
– Ternai Kft.
– Castellum Étterem és Panzió
– F+ M Oil Kft – Fődi Tibor
– Szegvári Pékség Mintaboltja
– Bába Miklós
– Puskin MGSZ
– Pataki József – Mindszent
– Purgel Zoltán
– Elektro Globál Kft.
– Pataki Imre és felesége – Mini falatozó
– Rozmaring 2000 Bt.
– Center Söröző
– Ász Söröző
– R&G 2000 Bt.
– Bucsányi László 
– Török Imréné
– Korbelné Szőke Mária
– Dobai Jánosné
– Alibi Együttes
– Mihály János és lovascsapata
– Bóka Zoltán
– Magyar Lengyel Baráti Egyesület
– Egyesített Közművelődési Intézmény
– Forray Máté Általános Iskola
– Napköziotthonos Óvoda
– Civil TV
– Szegvári Napló

További támogatók:

– Ágoston Antal
– Ágoston Antalné
– Ivanov Imréné
– Gémes Lászlóné
– Bónus Edit
– Belevaló klub
– Zólya Cukrászda, Galambosi Mihály
– Remzső Orsolya
– Unicef
– Arany Lajosné és a Mozgáskorlátozottak helyi Egyesülete
– Csóró Bringások klubja
– Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztők Egyesülete
– Ráczné Purgel Ilona
– Kondacs Mihályné
– Pusztai Nóra
– Horzse Zoltán
– Kovács Lajos és Kovács Lajosné
– Gyapjas Márk és családja
– Berkecz Renáta és Berkeczné Csák Andrea
– Vass Zoltán és Vass Csaba
– Orovecz Helga
– Falumúzeum
– Bugyi Csaba
– Buda Mihályné
– Kelet lányai hastánc csoport, Szentes: Gyovainé Rácz Éva
– Izisz hastánc csoport, Szegvár: Kulbertné Fúvó Andrea
– Mindszenti Hastánc csoport: Korsós Mónika

Köszönettel:

Lukács Istvánné 
Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság. elnöke

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató