Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Kiskunhalasi Bábfesztiválon szerepeltünk

1 678

Örömmel tudatom veletek, hogy a Durbincs Bábcsoport ismét eleget tett Fejes Józsefné Erzsike néni meghívásának, és részt vett a kiskunhalasi Nemzetközi Szüreti Felvonuláson, majd a vasárnapi Bábfesztiválon. Köszönjük a meghívást, a szíves vendéglátást.
Szombaton kora délelőtt, a baráti fogatatás után, Gábor helyi kalauzolásával megcsodáltuk a Csipke Múzeumot, ami méltán világhírű, majd egy zsidó kultúrát, kincseket bemutató kiállítást. Jutott időnk egy híres cukrászdában jóleső fagyizásra is.
Délután újra beállhattunk mi is a sok-sok felvonuló helyi, vendég és külföldi csoport közé. Hihetetlen élmény, amikor megtapsolták békás-buborékos, éneklő, vidám csoportunkat. Szeretettel fogadták a szegvári gyerekeket a nézők újra. Egy bácsi oda is kiabált nekünk, hogy „szeretjük a szegváriakat, a mi Atyánk is szegvári volt!” (Kovács János). Ez a felvonulás rendkívüli esemény a városban, hiszen sok ezer ember áll, nézelődik a főutca két oldalán. Az idén láttunk litván, görög, ghánai, vajdasági, román táncosokat is.
Délutánba belefért barangolás a népi vásárban, egy helyi fotóművész nagyon szép kiállítása is.
Véletlenszerűen bukkantunk a helyi Csillagvizsgálóra, ahol este 8-kor végre teljesült többéves vágyunk, hiszen Gyula-Városerdőn mindkétszer borult volt az ég. Kiskunhalason két tanárember, apa és fia élményszerű, fantasztikus bemutatóját hallgattuk, illetve nézhettünk különböző méretű távcsövekbe. Tudtátok, hogy a hold az úgy fénylik, hogy szűrőt tesznek a távcsőbe, hogy ne vakítson? Köszönjük a térítésmentes, felejthetetlen, órákig tartó, érdekes „kirándulást” a csillagok világába.
Vasárnap délelőtt a helyi Szivárvány bábcsoport különleges, egyedi majorett bábjátéka után mi következtünk. A bábjelenetek megnevetették a nézőket, jól sikerültek, úgy, hogy megtiszteltetésként, délután újra bábozhattunk.
Giovanni Kornél bábművész műsorát együtt néztük meg. Ő csodálatos bábos, élményt nyújtanak produkciói, gyermekközpontú előadó, aki aktiválja a nézőit is.
A bábcsoport tagjait segítette a Művelődési Ház, a helyi iskola igazgatónője, hogy egységes, emblémás pólót viselhessünk. Gencs Marikának köszönöm, amiért elkísért és segítette munkánkat, a családjának a vasárnapi, halasi segítséget is. A Muzsik családnak az önzetlen felajánlást a próbákra, a varrást, az emblémák (logók) ingyenes megvalósítását. A Kovács családnak a mindig nyitott, baráti segítséget, a papírgyűjtés ötletét.
A falunapi bábjátékban minden család segítségét.
Giovanni Kornéltól megtisztelő véleményt hallani, és tanácsát érdemes megfogadni. „Ügyesek a szegvári gyerekek. Játszatok még lelkesebben, bátrabban!” 
Durbincsok! Nagyon tartalmas, ügyes bábjátékkal okoztatok vidám perceket az embereknek. Büszkék lehetünk rátok. Köszönjük!

A szegvári Durbincs Bábcsoport tagjai
Fellépés Kiskunhalason

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató