Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Vágó István és Bálint Gazda Szegváron volt

691

Buda Richárd meghívására érkezett Szegvárra Vágó István és Bálint Gazda.
Vágó István, a neves műsorvezető és a csongrádi borvidék borászai bemutatták a vidék legjobb borait, borkultúráját. Minden résztvevő megkóstolhatta a Csongrádi Borvidék jellegzetes borait, a Cserszegi Fűszerest, a Kékfrankost, a Cabernet France-t, a Cabertnet Souvignon-t és a Cuvée-t. Kötetlenül beszélgettek a borskóstolás tudományáról, a borvidék természeti adottságairól. Vágó István elmondta, hogy a jó borász addig tölt vendégének a borból, amíg az magának el nem kezd tölteni…
Bálint Gazda a kora miatt már nem vállal vidéki utakat, de Szegvárra elhozta a kíváncsisága. Elmondta, hogy látogatása előtt megnézte Szegvár OnLine-t, s innen tájékozódott arról, hogy milyen aktív életet folytatnak a szegváriak. A képeken keresztül megismerkedett Szegvár értékeiről, sokszínűségéről és barátságos légköréről. Előadásában segítséget nyújtott a szegvári kertek ápolásához, az aktuális őszi teendőkhöz, tanácsokat adott a növényvédelemhez.

Rádió Szentes Vágó Istvánnal és Bálint Gazdával készített riportjai meghallgathatók az alábbi hivatkozásokra kattintva. (mp3 formátum.)

Riport Vágó Istvánnal

Riport Bálint Gazdával

Köszönjük a Rádió Szentesnek, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a hanganyagokat!

Vágó István látogatása
(2006. szeptember 25.)

Bálint Gazda látogatása
(2006. szeptember 26.)

(Fotó: Luli Áron)
Bálint Gazda kötetlen beszélgetése az őszi kertápolásról
(Fotó: Luli Áron)
A szegvári kertészetben…
Bálint Gazda és Bandula Ferenc
(Fotó: Luli Áron)
Bálint Gazda könyvét dedikálja
a szegvári könyvtár részére
(Fotó: Luli Áron)

Megjelent Bálint György legújabb könyve!

„Hosszú éveket töltve a kertjükben serénykedők között, azt tapasztaltam, hogy azok az emberek – hölgyek és urak, ifjak és idősödők, falusiak és városiak-, akik kertészkedéssel töltik el szabad idejüket, hő vágyat éreznek az iránt, hogy tudják: mit, miért kell a kerti világban elvégezni vagy megfigyelni. Ehhez feltétlenül némi elméleti ismeretre és sok gyakorlati tapasztalatra van szükség. Ezeket könyvekből, folyóiratokból, netán rádió-, tévéműsorokból, meg az évről-évre felhalmozott rutinból lehet összegyúrni! Nagyon hasznos dolog a kérdezés is. Kérdezni jó, de válaszolni még jobb! Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sokan keresnek fel kérdéseikkel, amelyekre mindig igyekszem kimerítő, szakszerű és meggyőző válaszokkal szolgálni, miként ebben a könyvben is…
Nagyon hasznos dolog a kérdezés is! Kérdezni jó, de válaszolni még jobb! Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sokan keresnek fel kérdéseikkel, amelyekre mindig igyekszem kimerítő, szakszerű és meggyőző válaszokkal szolgálni, miként ebben a könyvben is, ahol a leggyakrabban elhangzó és legizgalmasabb kérdéseket és az azokra adott válaszokat gyűjtögettem össze. 
Jól tudom, hogy ebből a könyvből senki sem lesz a kertészkedés Nobel-díjasa, de bizton állítom, hogy néhány nagyon fontos dolgot minden Olvasó meg fog jegyezni az itt leírtakból. 
Az Ön kezében tartott könyvnek van egy jelentős érdeme: nem kell az elején kezdeni és nem kell az utolsó oldalon befejezni! Bárhol elkezdhető és bárhol abba lehet hagyni az olvasását! Mégis azt remélem, hogy végül is hasznosnak és kellemesnek fogja minősíteni azokat a perceket (órákat!), amelyeket A KÍVÁNCSI KERTÉSZ társaságában töltött el.”

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató