Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Karácsonykor is dobbantottak

2 269

Rengeteg néző érkezett a Művelődési Házban rendezett gálaestre december 23-án. Immáron 12. éve műsorvezetője vagyok ennek a színvonalas rendezvénynek, örömmel teszek eleget e felkérésnek. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Gémes László polgármester, Gyömbér Ferencné jegyző asszony, a Képviselő- testület tagjai, Várkonyiné Mihály Erna az Alapfokú Művészeti Iskola vezetője, Zbigniew Gluszczak és felesége Szűcs Ilona Lengyelországból.
Az est folyamán az Alapfokú Művészeti Iskola keretei közt működő együttes minden korosztálya bemutatkozott az óvodástól a felnőtt csoportig. A ma esti műsorban a 2006-os év legsikeresebb koreográfiáiból válogattunk. A karácsonyi köszöntő műsorszám után a felvidék játékaiból és táncaiból adott ízelítőt a Picúr gyermekcsoport, majd a nagylányok e vidék legpompásabb viseletébe öltözve, Furik Rita: Duna partján nevelkedik tulipán c. koreográfiáját adták elő. A következő 2 koreográfiával saját területünk a Dél-alföld táncanyagát mutatták be az Aprók gyermek, illetve a Gyöngyvirág-Hóvirág ifjúsági csoport. A táncokat Balogh Ildikó- Fantoly Gyula és Juhász Zsolt készítette. Széki sűrű tempó következett az Aprók csoporttól. Az eredetileg férfi táncot most rendhagyó módon fiúk- lányok vetélkedéseként láthattuk.
A 2006-os esztendő az együttes számára komoly szakmai sikert hozott. A Gyöngyvirág-Hóvirág csoport „az év legjobb koreográfiája” bemutató gyermektánc antológián szerepelt a budapesti Erkel Színházban. Az Örökség Népművészeti Egyesület és az Alapfokú Művészeti Iskolák felmenő rendszerű versenyében eljutottak a legrangosabb szintig. A Dél-alföldi régiót az országos gálán képviselhették Szekszárdon.
Az ifjúsági csoport Pápán az V. országos fesztiválon jó minősítést szerzett.
A felnőtt csoport immár harmadszorra is megszerezte a Minősült kategóriát a Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán, a legmagasabb szintű szakmai zsűri előtt Sárospatakon.
Az egész éves munka megkoronázásaként az ifjúsági és felnőtt csoport a Törökországban megrendezett nemzetközi néptánc fesztivál keretében tíz napos felejthetetlen turnén vett részt, Magyarország kulturális delegációjaként.
Az úthoz anyagi támogatást nyújtott:
– Vállalkozók Bizottsága
– Szegvár Nagyközség Önkormányzata
– Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet
– Puskin MGSZ
– Puskin Tej Kft.
– a szülők
Köszönjük szépen.
A következő blokkban az ő előadásukban láthattunk táncokat. Nagy Anikó: Domaházi lánytánc, Richtarcsik Mihály: Felvidéki férfi táncok, Majoros Róbert: Alapi táncok c. koreográfiáit.
Az együttes munkáját az év folyamán intézmények és magánszemélyek segítették. Köszönjük támogatásukat.
– Alapfokú Művészeti iskola
– Szegvár Nagyközség Önkormányzata
– Művelődési Ház, Szegvár
– Szentes Város Önkormányzata
– Forray Máté Általános Iskola 
– Fekete András
– Váczi Csaba
– Csurgó Imréné
– a szülők, és azon magánszemélyek, akik az adójuk 1 %-át az együttesnek ajánlották fel. Köszönet érte.
Utolsó táncaik Erdélybe kalauzoltak el bennünket.
Fantoly Gyula-Balogh Ildikó: Nyárádmogyorósi táncok, valamint Kovács Norbert: Szászcsávási táncok c. koreográfiáját láthattuk. 
Ezúton szeretnék köszönetet mondani a csoport valamennyi tagjának a színvonalas, fergeteges táncbemutatóért. Szegvár Nagyközség Képviselő-testülete, valamint a szülők nevében köszönetemet fejezem ki Magyar Imrének és Magyar Imrénének a lelkes, odaadó munkájukért, amivel felkészítik gyermekeinket a hazai és a külföldi fellépésekre, tanítják őket a múlt hagyományaira.
A Dobbantó táncosok műsorát követte a Tini Nox csapat bemutatkozása. A lányok önmaguk találták ki a koreográfiákat, illetve a segítségükre volt a Nox-ból Adamovich Ferenc, valamint Magyar Imre néptánc tanár. Köszönet érte.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató