Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Művelődési Ház hírei, februári programjai

1 859

A januári programokról néhány gondolatban- A szegvári fotósok Fény Képek című kiállítását tekinthette meg az érdeklődő 2007. január 13-ig a Művelődési Ház nyitva tartási idejében. A kiállításon bemutatkoztak: Rácz Attila, Lucz Ferenc, Kovács Lajos, Antal Renáta, Lehoczky Anna, Lehoczky Nóra, Dr. Lehoczky János, Berezvai László, Purgel Zoltán, és az ötletadó, művészeti vezető Zbigniew Gluszczak. Gratulálunk!

– Pótszilveszter! 2007. január 13-án Szegváron is bemutatkozott a vajdasági Martonosi Révész együttes. A teltházas rendezvényen a mulatós zenét kedvelők szórakozhattak. A Jazz teázóban közreműködtek nagy tetszést aratva a szegvári fiatal tehetségek, a Szegvári Alapfokú Művészeti Iskola növendékei által létrehozott zenekarok: Angels (tagok: Ágoston Georgina, Vajda Kinga, Halász Tünde, Szabó Zsuzsi), a Gitárosok (Vigh Róbert, Vigh Dániel, Kószó Ádám, Balogh Gábor, Gáspár Botond), valamint a Kószó Ádám-Balogh Gábor duó (Művészeti vezető: Forgó Róbert), a Belevaló Klub tagjai működtek közre a teázóban.

– 2007. január 16. 17 órakor az „Én ezt tudom „ 2007. évi első kiállítását nyitotta meg Famunkák címmel Dr. Csíky László orvos-szobrász. Közreműködött Kulbert Erik, és Kulbert György gitáron. A kiállításon igazi nagy sikerrel mutatkoztak be: Horváth Sándor Szentesről, Kulbert Márk, Kulbert György, Tóth József Szegvárról, Pálfi Sándor Mindszentről, és Losonczi János Tömörkényről. A zsűri tagjai ez első alkalommal dr. Csíky László szobrász, Szűcs árpád festőművész és Kovács Lajos a Szegvári Napló főszerkesztője voltak. Gratulálunk minden alkotónak. 

– 2007. január 20-án Szegedre a Nemzeti színházba szerveztünk a Dzsungel Könyve című musical megtekintésére színházbuszt. 45-en tekintettük meg a színvonalas előadást.

Az Operaházba szervezünk kirándulást, egyenlőre még üres helyekkel.
A Van Gogh kiállításra szervezünk kirándulást Budapestre. Érdeklődjön a Művelődési Házban! 2007. április-májusban a Madách színház előadásaira váltottunk bérletet. 
A nyári Szegedi Szabadtéri játékokra még lehet jelentkezni a jegyárak befizetésével a Művelődési Házban (a Macskák című musical, a Rudolf című musical, a Marica grófnő című operett, a török tánc show, a Bánk bán című előadás).Februárban az alábbi programokra várjuk Önt és barátait- Február 6. 17 óra: a Művelődési Ház Én ezt tudom pályázat III. bemutatója. Grafikák, akvarellek, szobrok. A kiállítást megnyitja: Szirbik Imre országgyűlési képviselő.
– Február 13. Író-olvasó találkozó a könyvtárban. Horváth Dezső, Veres Péter díjas író, Táncsics díjas újságíró (Délmagyarország, Délvilág) Apjuk helyett – állam című könyvének megjelenése kapcsán beszélgetés a szerzővel.
– Február 16. Felsős tanulók farsangja, suli-buli
– Február 16. Jeles napok: Farsang kiállítás (megtekinthető február 23-ig.)
– Február 16-18. kirándulás a Velencei karneválra. (Érdeklődni és jelentkezni a Művelődési Házban lehet.)
– Február 20. 17 óra: A művészi ábrázolás titkai. Szűcs Árpád festőművész, és Tandi Lajos író, művészeti író, a Szeged c. folyóirat főszerkesztője beszélget.
– Február 23. Alsós tanulók farsangja, suli-buli
– Március 3. Vőfély találkozó a Joó házaspár szervezésében. Jegyek igényelhetők február 1-től.
– Március 6. 17 óra: Művészetek testközelben. Dr. Trogmayer Ottó, a szegedi Móra Ferenc Múzeum nyugalmazott igazgatója tart előadást a régészetről.
– Március 10. 17.30 óra: az Alapfokú Művészeti Iskola jubileumi műsora.

A 2006. esztendő utolsó napján érkezett a jó hír arról, hogy a Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályázatán támogatást nyertünk az Eszterlánc III. programsorozatra.
A programban szerepelni fog Dorogi Zsuzsa hangterapeuta rendszeres foglalkozása, a fiatal szegvári tehetségek bemutatkozási lehetősége, tudományos előadások, és kiállítások szervezése. A részletes programot keresse a plakátokon Eszterlánc címen!

Kirándulásajánlatunk

Velencei karnevál – 2007. február 16-18.
Utazás: Légkondicionált luxusbusszal. Indulás: 2007. február 16-án 16.30 órakor. Érkezés: 2007. február 18-án (délelőtti órákban, kb. 10-11 órakor).
Programok.
– Indulás péntek délután, folyamatos utazás után érkezés Punta Sabbioni kikötőjébe ahonnan áthajózunk Velencébe. Szombaton délelőtt ismerkedés a város nevezetességeivel: Szent Márk tér, Szent Márk Bazilika, Rialto, Sóhajok hídja, fakultatív program: Dodge Palota (belépő kb. 11€), Óra torony (belépő kb. 6 €). Szombat délután részvétel az egyedi hangulatú, sajátos arculatú karneváli forgatagban. Hazaindulás az esti órákban (kb. 20 órakor). Részvételi díj: 14000 Ft / fő (utazás) + biztosítás + kb. 17 € / fő (belépő) + vaporetto kb. 12 € / fő. Érdeklődni és jelentkezni lehet Kovács Ildikónál a (63)364-816 telefonon, és Kis Juhász Harginál a (30)912-0976 telefonon. 

Utazzon Párizsba idegenvezetővel, kényelmes busszal, Szegvárról!
Loire Völgyi Kastélyok, Párizs, Disneyland. 2007. április 3-9 ig (7 nap, 6 éjszaka). Részvételi díj: 68800 Ft reggelivel. Gyerekár: 44500 Ft (két felnőttel egy szobában elszállásolt gyermek szállása ingyenes). Érdeklődni lehet Bányai Beáta idegenvezetőnél a (70)311-0825 telefonon, vagy a szegvári Művelődési Ház e-mail címén: szegvarekimuv@freemail.hu.

Vegyék igénybe szolgáltatásainkat, rendezzék a Művelődési Házban családi eseményeiket. Igényeljék asztalainkat, székeinket rendezvényeikre!< id=9>
A Művelődési Ház nyitva tartása:- Hétfő: 9- 20 óráig
– Kedd: 11-20 óráig
– Szerda: 9-20 óráig
– Csütörtök: 9-20 óráig
– Péntek: 14-20 óráig
– Szombat: Zárva
– Vasárnap: 15-20 óráigA hivatalos nyitva tartástól eltérni csak a Művelődési Ház munkatársaival egyeztetve lehet. Kérjük szíves megértését!
2006-ban – mint már bizonyára tudják – Teleház létesült a Művelődési Házban a Kurca-Völgye Egyesület és a Fiatal Gazdák Országos Szövetsége közreműködésével. Az eMagyarország pont bővült ki gépekkel és szolgáltatásokkal.
Érdeklődjön személyesen a lehetőségekről! Kérjük, hogy óvja a berendezéseket, s erre figyelmeztesse társait is! A Művelődési Ház nyitva tartási idejében vehetik igénybe szolgáltatásainkat!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 
Érdeklődjenek személyesen, vagy a (63)364-816-os telefonon, mely üzenetrögzítőként és fax-készülékként is működik. A Művelődési Ház e-mail címe: szegvarekimuv@freemail.hu 

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató