Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Művelődési Ház hírei, márciusi programjai

2 110

A Művelődési Ház 2007. februári programjairól néhány gondolatban:
„Grafikáktól a szobrokig” címmel nyílt kiállítás Szegváron, a Művelődési Ház Napfény Galériájában.
Az „Én ezt tudom” programsorozat része volt e bemutató, melyen 23 alkotótól láthattunk munkákat 2007. február 13-ig. Mindszent, Szentes, Szegvár és Sándorfalva tehetségeivel találkoztunk, vagyis szokás szerint térségi méretű megmozdulás részesei lehettünk.
Ezért is érthető, hogy a kiállítást megnyitni Szirbik Imrét kértük fel. Nem először jött hozzánk, érezhetően szívesen tesz a kultúráért, és most is vállalta a beszéd elmondást.
A rendezvényt az Inoba együttes zenéje tette még színesebbé, melynek tagjai Korcsmáros Réka, Bugyi András, Vigh György és Kulbert György. Új hangzású muzsikájuk, mely népzenei elemeket is tartalmaz meglepő, különleges, és egyben fantasztikus, ajánljuk hallgatásra!
Elmaradhatatlan eleme a rendezvénynek a zsűri tevékenysége. Két állandó tagja Szűcs Árpád Festőművész, restaurátor és Kovács Lajos Múzeumigazgató mellett, ez alkalommal Szekeres Ferenc Tanár úr, a Szeged Egyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskola szakának adjunktusa, grafikusművész volt jelen, akivel személyes ismeretséget köthettek az alkotók: Annus Gábor, Gasztány Ludmilla, Menyhárt Gabriella, Pálinkó Dezső, Széchenyi Ferenc, Zsótér Istvánné Mindszentről, Rónyai Ágnes Sándorfalváról, Andrikó Istvánné, Dr, Apró Ferencné, Bognár Attila, Kispálné Fejes Erzsébet, K. Szabóné Licsicsányi Rózsa, Nagyné Szabó Ili, Szabó Mariann, Szabó Zsanett, Török Imréné, Vecseri Lászlóné, Szentes, Balázs Gábor, Berkecz István, Berkecz Zsanett, Józsa Éva, Kiss Anikó, Szőke Ferenc, Tamás Pál Zsolt Szegvárról.
Gratulálunk minden alkotónak.
A családi hangulat reméljük, folytatódik következő kiállításunkon is, mely március 15.-én, 17 órától lesz a Napfény Galériában, és melyet Krasznai János budapesti szobrászművész nyit meg, az előző Én ezt tudom sorozat zsűrijének elnöke. Akkor, festményekben gyönyörködhetnek majd a kedves érdeklődők.
A programsorozatot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja.
Február 13. (kedd) 17 órakor a Könyvtárban Író-olvasótalálkozón vehettek részt az érdeklődők. Horváth Dezső, Veres Péter díjas író, Táncsics díjas újságíró (Délmagyarország, Délvilág) Apjuk helyett – állam című könyvének megjelenése kapcsán, beszélgetés a szerzővel. A beszélgetésen közreműködtek a Tűzköves Színjátszó csoport tagjai.
2007. február 16-23. között Karneválok a világban címmel kamara-kiállítást tekinthettek meg a kicsik és a nagyok könyveken, képeken, projektoros vetítésen és a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola szegvári rajz tagozatának maszkjain keresztül.
A programsorozatot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja.
Február 27-én 17 órától. a művészi ábrázolás titkai címmel festményekkel illusztrált beszélgetésen vehettek részt az érdeklődők Szűcs Árpád festőművész és Tandi Lajos író, művészeti író, a Szeged című folyóirat főszerkesztője részvételével.
A programsorozatot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja.

Figyelem!
Az Operaházba szervezünk kirándulást, egyenlőre még üres helyekkel.
A nyári Szegedi Szabadtéri játékokra még lehet jelentkezni a jegyárak befizetésével a művelődési házban (a Macskák című musical, a Rudolf című musical, a Marica grófnő című operett, a török tánc show, a Bánk bán című előadás).2007. márciusában az alábbi programokra
várjuk Önt és barátait:- Március 4. Téltemetés-tavaszköszöntés néphagyomány felelevenítése a kisze-baba készítő műhelyben 2 órától és a szegvári lótulajdonosok, várhatóan Gila Márton, Bihari Mátyás, Gajda László, Magyar Pál, valamint a Mihály János vezette Lovas túracsapat közreműködésével. A levonulást a szegvári Önkéntes Tűzoltó és a szegvári Horgász Egyesület tagjai segítik. A látványosnak ígérkező felvonulásra, ami a Művelődési Háztól a Kórógy-tóig tart Önt és családját is szeretettel látjuk.
A programsorozatot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja.
– Március 6. Vendégünk a „Tudományok testközelben” előadássorozat keretében Dr. Trogmayer Ottó, a szegedi Móra Ferenc Múzeum nyugalmazott igazgatója, aki a régészetről tart előadást.
– Március 10. 17.30 órakor az Alapfokú Művészeti Iskola 10 éves jubileumi műsora zenében, táncban, alkotásokban. Boldog születésnapot kívánunk! Önt is szeretettel látjuk.
– Március 11-én Eszterlánc programsorozatunk keretében vendégünk Dorogi Zsuzsa hangterapeuta. Részletek a plakátokon.
A programsorozatot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja.
– Március 13. 17 óra: Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztők Egyesülete gyűlése.
– Március 14. Iskolai és a települési ünnepség. Részletek a Szegvári Napló hasábjain olvashatóak.
– Március 15. 14.30 órakor játékos történelmi vetélkedő a Művelődési Házban.
– Március 15. 17 órakor az Én ezt tudom pályázat III. bemutatója – Festmények. A kiállítást megnyitja: Krasznai János szobrászművész.
– Március 19. 13 óra területi Mesevetélkedő.
– Március 27. (kedd) 17 óra „Tudományok testközelben” Dr. Szónoky Miklós geológus professzor (Szegedi Egyetem) előadása és kiállítása gyűjteményéből.
A programsorozatot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja.

Április első hetében Húsvéti hímes tojás kiállítást szervezünk a Jeles napok a néphagyományokban programsorozat keretében. A kiállításra jelentkezhet mindenki, aki a hímes tojás készítésben jártas. Érdeklődni és jelentkezni 2007. március 26-ig lehet a művelődési házban Kovács Ildikónál.
A programsorozatot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja

– Április 1. 9 óra Sakkbajnokság
– Április 1. 17 óra. Nem áprilisi tréfa, avagy pótszilveszter. Vidám est a Tűzköves Színjátszó csoport közreműködésével. Önt is szeretettel várjuk.
Kirándulást szervezünk a XXVI. Jubileumi Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár történő részvételre. Érdeklődni és jelentkezni Kovács Ildikónál lehet.
A Táncház Egyesület kiemelt feladata az évenkénti Táncháztalálkozó – mint a népművészeti műfajok és mozgalmak évi nagy seregszemléjének – megvalósítása. A következő, immár huszonhatodik, alkalomra 2007. március 31. és április 1-jén kerül sor, közel 2500 közreműködővel.
A Táncháztalálkozó a Budapesti Tavaszi Fesztivál záróeseménye lesz, amely egyben a fesztivál egyik legkiemelkedőbb és a legnagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvénye is. A rendezvény fővédnöke idén Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter.Utazzon Párizsba idegenvezetővel, kényelmes busszal, Szegvárról!
Loire Völgyi Kastélyok, Párizs, Disneyland. 2007. április 3-9 ig (7 nap, 6 éjszaka). Részvételi díj: 68800 Ft reggelivel. Gyerekár: 44500 Ft (két felnőttel egy szobában elszállásolt gyermek szállása ingyenes). Érdeklődni lehet Bányai Beáta idegenvezetőnél a (70)311-0825 telefonon, vagy a szegvári Művelődési Ház e-mail címén: szegvarekimuv@freemail.hu.

Vegyék igénybe szolgáltatásainkat, rendezzék a Művelődési Házban családi eseményeiket. Igényeljék asztalainkat, székeinket rendezvényeikre!
A Művelődési Ház nyitva tartása:- Hétfő: 9- 20 óráig
– Kedd: 11-20 óráig
– Szerda: 9-20 óráig
– Csütörtök: 9-20 óráig
– Péntek: 14-20 óráig
– Szombat: Zárva
– Vasárnap: 15-20 óráigA hivatalos nyitva tartástól eltérni csak a Művelődési Ház munkatársaival egyeztetve lehet. Kérjük szíves megértését!
2006-ban – mint már bizonyára tudják – Teleház létesült a Művelődési Házban a Kurca-Völgye Egyesület és a Fiatal Gazdák Országos Szövetsége közreműködésével. Az eMagyarország pont bővült ki gépekkel és szolgáltatásokkal.
Érdeklődjön személyesen a lehetőségekről! Kérjük, hogy óvja a berendezéseket, s erre figyelmeztesse társait is! A Művelődési Ház nyitva tartási idejében vehetik igénybe szolgáltatásainkat!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Érdeklődjenek személyesen, vagy a (63)364-816-os telefonon, mely üzenetrögzítőként és fax-készülékként is működik. A Művelődési Ház e-mail címe: szegvarekimuv@freemail.hu

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató