Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Lépésről lépésre a közös úton

1 797

Szirbik Imre közleménye

Az elmúlt napokban jelentek meg az Új Magyarország Fejlesztési Terv első kiemelt pályázatainak elbírálásáról szóló hírek.
Amikor jó másfél évvel ezelőtt a parlamenti választások időszakában a szegváriakkal beszélgettünk, 3 nagy kérdéskör volt az, amiben a leendő országgyűlési képviselő segítségét kérték az itt lakók.
Ezek a témakörök: új munkahelyek teremtését, a szennyvízcsatornázás megoldását és a Szegvárról – Szentesre vezető igen rossz állapotú út rendbe hozását tartalmazták.
Örömmel tájékoztathatom az itt élőket, hogy a kormány által nemrég jóváhagyott országosan kiemelt programok egyike a Szegvárt Szentessel összekötő út rekonstrukciója lett. Teljesen állami pénzeszközből valósul meg a szegvári vasúti sorompótól – az Elkerülő út csomópontjáig terjedő szakasz felújítása.
Az Elkerülő úttól – a berekháti sorompóig tartó út rekonstrukciója Szentes város pályázata által teljesül, melyhez az önerőt a város biztosítja, míg a többi pénz szintén állami forrásból teremtődik meg. Ennek a pályázatnak a beadási határideje november közepe.
A két szakasz együtt épül meg 2008-2009 folyamán.
A szentesi kistérségi társulás jelezte a Környezetvédelmi Operatív Program felé több kistérségi település – így Szegvár – csatornázási igényeit is. A pályázatok kiírása várhatóan 2008-2009-ben történik meg. Addigra a műszaki terveket el kell készíteni, melyhez szükséges az az egyértelmű döntés, hogy Szegvár Mindszenttel vagy Szentessel akarja-e megoldani ezt a feladatot.
Ebben is mint képviselő természetesen minden segítségemre számíthatnak.

Szirbik Imre
országgyűlési képviselő

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató