Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Könyvtári hírek

2 033

Szeptember 30-án van a Népmese Napja Benedek Elek születésnapja tiszteletére. Ebből az alkalomból Kedvenc mesém címmel rajzpályázatot hirdettünk Jeneiné Lucz Mária rajztanárnő lelkes munkájának köszönhetően 49 rajz érkezett meg könyvtárunkba 41 diák alkotásaként. 
A rajzpályázat kiállításának megnyitását egybekötöttük egy mesevetélkedővel, ahová az alkotó gyerekeket hívtuk. Nagy örömünkre 31 gyerek vetélkedett október 1-én könyvtárunkban. Az 5 csapatnak 7 feladatot kellett teljesítenie ahhoz, hogy a hétfejű sárkányt legyőzzék, amely a kiállítást őrizte. A csapatok fej-fej melletti csatát vívva legyőzték az akadályokat és megnézhették szüleikkel együtt a rajzokat. Minden rajzoló és versenyző kis jutalmat kapott lelkes munkájáért.

Felhívás játékra!

Legyél Te is kölyökolvasó!

A kecskeméti Katona József Könyvtár országos programot hirdet általános iskolás korú gyermekeknek.
A KÖLYÖKOLVASÓ három fordulójának feladatai egy-egy szépirodalmi alkotáshoz kapcsolódnak. A fejtörők megoldásához a történetek elolvasása, egy csipetnyi fantázia és játékos kedv szükséges.
Az akcióra a játékosok egy regisztrációs lap kitöltésével jelentkezhetnek. Ezek letölthetők a www.kjmk.hu – Könyvtári ABC – Pályázatok helyről, valamint a könyvtárban is megtalálhatók. Várunk benneteket a játékra.

Babaolvasó

Az országos akcióhoz kapcsolódóan várjuk a 2007. január 1. és május 31-e között született, Szegváron lakó gyerekeket – természetesen szüleikkel együtt – október 12-ig könyvtárunkba a nyitvatartási időben. Első olvasókönyv és olvasójegy átadására kerül sor a könyvtári látogatás során.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató