Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Pali bácsi válóperének története I.

853

Egy szegvári ügyvédtől hallottam az alábbi történetet Pali bácsiról.  Nem ez volt a kereszt neve. A nevét azért változtattam meg, hogy a személyiségi jogát meg ne sértsem, de a történet igaz.) 

Dr. Hérány Ferencnek hívták az ügyvédet. Szegváron mindenki ismerte őt. Ott lakott a Kórógy csatorna melletti utca sarkán. (Isten vigyázzon rá, holtában is.)

Hősömet, egy közeli ismerőse figyelmeztette: „Vigyázzon, Pali bátyám, mert kutya jár a kert alatt…” Az illető arra utalt, hogy a nálánál sokkal fiatalabb feleségét kerülgeti valaki, amikor a tanyától távol van… Az öreg morfondírozott egy ideig. Nem olyan az ő felesége… de azért, hátha… nem tudta kitörölni a hallottakat a fejéből. Elhatározta, hogy próbára teszi az asszonyt.

– „Elmögyök” szántani, csak este későn „gyüvök” haza, „né” várjál ebédre, hallod-e asszony?

– Hallom hát – válaszolta az asszonyság.

– Akkor jó! „Mögyök” a dolgomra. Ezzel a traktorhoz csatolta az ekét és elhajtott a határba.

Az motoszkált a fejében, nem ártana jobban odafigyelni az asszonyra, mert akár igaz is lehet, hogy valóban „kutya ólálkodik a kert alatt”.

Délután, úgy három óra körül elővette a szatyrot. Egy tenyérnyi szalonnával egy jó karéj kenyérrel, hagymával enyhítette éhségét, majd gyalog elindult a tanyájukra. Úgy volt vele, a traktor és az eke visszavárja a földje végénél, míg a dolgát el nem intézi a tanyánál. Tetten érte az asszonyt, amikor lócán hiányos öltözékben enyelgett egy általa csak látásból ismert férfivel. Lett nagy csetepaté. A párocska felkapkodta a gatyát és a bugyit a heverő melletti a szőnyegről. A csábító menekült, amikor meglátta, hogy Pali bácsi felkapta a konyhában, a  sparhelt előtt heverő kisbaltát. Az asszony félelmében sivalkodott és mondta:

– Engem agyonüthet kend, de a Lajost „né báncsa!” Ő nem bűnös, csak én akartam, ő csak hagyta… hogy „ecsábítcsam.”

– Téged nem ütlek agyon, de eltakarítalak a „tanyábul” – mondta felbőszülve.

Az ügyvédjének erről úgy számolt be, hogy „az ürge kiváltotta a lúdtalpakat”. „Összesz..ta magát, amikor „ütet” meglátta”.

Megbízta az ügyvédjét, dr. Hérányt hogy indítsa el a válópert, mert egy kurvával nem akar együtt élni a továbbiakban. Már ki is adta az útját.

A bírósági válóperes eljárást egy fiatal bírónő vezette. A tárgyaláson tanúként megjelent Pali bácsi is, mint felperes.

A bírónő közölte a felperessel:

– Az ügyvéd a beadványában leírta, de személyesen is szeretném hallani Pali bácsitól, hogy miért akar elválni a hites feleségétől.

– Csókolom a kezét drága bírónő. Azért akarok elválni, mert kurva lett a feleségem!

– Nem értettem pontosan mit mondott Pali bácsi: durva lett a felesége?

– Nem azt mondtam kedves bírónő, hogy durva, hanem azt, hogy kurva, kával mint kiskegyed, kurva.

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató