Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Horgászni szabad

3 367

A kijárási korlátozások alatt is engedélyezett a sporthorgászat

Horgászni továbbra is lehet, de be kell tartani az ideiglenes rendelkezéseket!

Az igen bőséges szegvári horgászvizek látogatása jó kikapcsolódási lehetőséget nyújt mindenkinek ezekben a napokban, amikor szinte ki se mozdulhatnánk otthonainkból. Az ide vonatkozó törvényeket, ajánlásokat mindenkinek be kell tartani, ugyanakkor egészségünk megóvása érdekében nemcsak az otthontartózkodásra, de a lehetőségek szerinti testmozgásra, a szabadidő értelmes eltöltésére is figyelnünk kell. Ne gondolja senki, hogy vírusok nélkül nem betegszünk meg! Maximum más típusú egészségügyi problémák jelentkeznek a bezártságtól és a mozgásszegény életmódtól.

A fentiek alapján örvendetes, hogy ugyan a horgászszabályok változtak, mégsem kell a zsinórt szárazon tartani, lehet horgászni a Kurcán, a Kórógy-kanálison és a Kórógy-tavon is. A szabályok szigorodtak, amelyet a MOHOSZ (Országos Horgász Szövetség) egy tájékoztatójában közzé is tett. 71/2020. (III.27.) Korm. rendelet szerinti kijárási korlátozások sporthorgászatra vonatkozó alkalmazása a Szegvári Horgász Egyesület oldalán teljes egészében olvasható. 

Az írásból kiderül, hogy megfelelő (minimum 1,5m) távolságtartás mellett a sporthorgászat, mint egyéni szabadidős tevékenység lehetséges.      

Horgászversenyt, rendezvényeket azonban tilos tartani, így elhalasztásra kerül a horgász egyesület korábban április 5-ére tervezett közgyűlése is. A vezetőség később dönt a beszámolók elfogadásának és a tagság tájékoztatásának módjáról.

Jó hír, hogy a veszélyhelyzet alatt is lehet horgászengedélyt váltani, hiszen az egyesület vezetése szigorított ugyan az ügyfélkiszolgálást illetően, de a csökkentett nyitvatartási idő mellett bevezette az e-ügyintézés lehetőségét. Erről szintén az egyesület honlapján lehet bővebben olvasni. 

Az egyesület gazdasági vezetője Panyik-Tóth Margit arról tájékoztatott bennünket, hogy az engedélyek kiadása az előző évihez hasonlóan folyik, nagy az érdeklődés a szegvári horgászati lehetőségek iránt. Eddig 298 felnőtt és három ifjúsági horgász mellett 76 gyermek már megkapta az idei évre szóló horgászengedélyét. A tiszai horgászjegyek is szépszámmal fogytak. Egyedül a napi jegyek területén mutatkozik visszaesés, mivel a román horgászok nem tudnak az országba belépni.

Ügyintézéshez minden esetben készítsék elő a horgászkártyát!

Arról is tájékoztatást kaptunk, hogy hétfőn délután, míg szombaton délelőtt van személyes ügyfélfogadás, ahol a folyamatos fertőtlenítés és az egymástól való helyes távolság megválasztása jelent többlet feladatot. A tapasztalatok alapján a horgászok türelmesek és betartják a rájuk vonatkozó szabályokat.

Aki inkább jobbnak látja kerülni a személyes ügyintézést – amit az egyesület vezetése is javasol minden horgász számára – annak lehetősége van telefon (20)499-0209 és E-mail-en szegvarihe@gmail.com keresztüli kapcsolattartásra. Az elektronikus ügyintézés szabályait 3 lépésben határozták meg: elektronikus adatlap kitöltése, átutalásos fizetés, személyes okmányátvétel.

A SZEGVÁRI HORGÁSZ, VÍZ- ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI EGYESÜLET vezetősége kéri a 65. év feletti horgásztársak, hogy a kijárási korlátozás fennállása alatt az utazással járó horgászati tevékenységet szüneteltessék, ügyintézésre kérjék meg hozzátartózóikat, ismerőseiket. Ugyanakkor a helyi sporthorgászatot a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett végezzék!

Vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra!

ŐRIZZÜK MEG EGÉSZSÉGÜNKET!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató