Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvárt is hátrányosan érinti a menetrend változás

2 204

A címlap képet 2004-ben készítettem, amikor még volt közvetlen összeköttetés Szegvár és Budapest között. Évtizedekig járt a „pesti gyors” – a kora reggeli órákban indult Budapestre, majd az esti órákban érkezett vissza. Ma már nincs átszállás nélküli közlekedési lehetség Budapestre, s sajnos a 2020. június 6-tól életbe lépő új vasúti menetrend kedvezőtlenül érinti Szegvárt.

A MÁV közleménye szerint a közösségi közlekedési hálózaton a járványhelyzet jelentősen visszavetette az utasforgalmat, ezért 2020. június 6-tól több vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe, a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Szentes – Hódmezővásárhely és a Szentes – Kiskunfélegyháza szakaszon naponta csak két vonatpár fog közlekedni, a kieső járatok helyett pedig pótlóbuszokat fognak üzemeltetni.

A Közlekedő Tömeg Egyesület a járatritkítások miatt aláírásgyűjtésbe kezdett, petíciójukat a https://szabad.ahang.hu/petitions/jaratritkitas-helyett-hosszutavu-koncepciot-a-regionalis-kozlekedesben/ linken lehet elérni.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató