Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Vőfélytalálkozó 1999.

1 479

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg, így lehet, hogy ma már nem aktuális információkat tartalmaz.


Mai videóalbumunkban az első szegvári vőfélybál felvételét nézhetitek meg, melyet Piti János készített 1999-ben.

Kevés információm van a vőfélybálakról, s sajnos itt Szegváron már nem tudok megkérdezni senkit…

Pontosan vőfélyek és lakodalmas zenekarok találkozója a bál elnevezése, melyet Joó Ferenc és felesége álmodott meg. A vőfélyek közül bemutatkozott ifj. Ágoston Mihály (Szegvár), Ecsédi Józsefné (Nagytőke), Kádasi Zoltán (Szentes), Remzső József (Szentes), Sári Zsolt (Szelevény), Sinka Pál (Szarvas) Varga János (Szegvár) és ? Péter (Csépa). Varga János bemutatkozásában megemlékezett id. Ágoston Mihály szegvári vőfélyről is, aki betegsége miatt nem tudott a rendezvényre elmenni. Zenekarok közül bemutatkozott „Subás” Kovács János és zenekara, a Reflex Együttes és a Koktél Együttes. (Sajnos a többi zenekar nevét nem tudom felsorolni.) Mindannyian emléklapot vehettek át a szervező Joó házaspártól.

Nagyon vidám, igazi lakodalmi hangulatú volt a rendezvény. Nem maradt el szakácstánc sem. Aki szereti a régi lakodalmak hangulatát, feltétlen nézze végig a videót.

Jó szórakozást kívánok a 21 évvel ezelőtti felvételhez! Ha tudtok információval szolgálni a vőfélytalálkozótól, kérlek írjátok meg nekem, s kiegészítem az írást. A videófelvételen kettő helyen szerzői jogi szabályok miatt nincs hang, ugyanis „Az akácos út” és a „Köszönet a boldog évekért” művek jogtulajdonosai csak térítés ellenében járultak volna hozzá zenéjük publikálásához. Ha neked is lapul a fiókodban olyan kazetta, amelyen egy több mint 20 évvel ezelőtti szegvári rendezvény felvétele van, juttasd el hozzám, s videóalbumunkban örökre fennmarad az utókornak. (A kazettát visszakapod.)

Vőfélytalálkozó 1999.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató