Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Vőfélytalálkozó 1999.

3 061

Mai videóalbumunkban az első szegvári vőfélybál felvételét nézhetitek meg, melyet Piti János készített 1999-ben.

Kevés információm van a vőfélybálakról, s sajnos itt Szegváron már nem tudok megkérdezni senkit…

Pontosan vőfélyek és lakodalmas zenekarok találkozója a bál elnevezése, melyet Joó Ferenc és felesége álmodott meg. A vőfélyek közül bemutatkozott ifj. Ágoston Mihály (Szegvár), Ecsédi Józsefné (Nagytőke), Kádasi Zoltán (Szentes), Remzső József (Szentes), Sári Zsolt (Szelevény), Sinka Pál (Szarvas) Varga János (Szegvár) és ? Péter (Csépa). Varga János bemutatkozásában megemlékezett id. Ágoston Mihály szegvári vőfélyről is, aki betegsége miatt nem tudott a rendezvényre elmenni. Zenekarok közül bemutatkozott „Subás” Kovács János és zenekara, a Reflex Együttes és a Koktél Együttes. (Sajnos a többi zenekar nevét nem tudom felsorolni.) Mindannyian emléklapot vehettek át a szervező Joó házaspártól.

Nagyon vidám, igazi lakodalmi hangulatú volt a rendezvény. Nem maradt el szakácstánc sem. Aki szereti a régi lakodalmak hangulatát, feltétlen nézze végig a videót.

Jó szórakozást kívánok a 21 évvel ezelőtti felvételhez! Ha tudtok információval szolgálni a vőfélytalálkozótól, kérlek írjátok meg nekem, s kiegészítem az írást. A videófelvételen kettő helyen szerzői jogi szabályok miatt nincs hang, ugyanis „Az akácos út” és a „Köszönet a boldog évekért” művek jogtulajdonosai csak térítés ellenében járultak volna hozzá zenéjük publikálásához. Ha neked is lapul a fiókodban olyan kazetta, amelyen egy több mint 20 évvel ezelőtti szegvári rendezvény felvétele van, juttasd el hozzám, s videóalbumunkban örökre fennmarad az utókornak. (A kazettát visszakapod.)

Vőfélytalálkozó 1999.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató