Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Kiskegyed bál – 1997. február 8.

3 618

Videóalbumunkban ma egy új fejezetet nyitunk a szegvári közalkalmazottak és köztisztviselők báljának. Az első bál 1994-ben került megrendezésre. A bálak fő szervezője volt Dr. Lehoczkyné Kehrer Anikó, Kovács Józsefné, Lukács Istvánné, Patócsné Kőrösi Katalin, Ternainé Kovács Anna.

Mai videóalbumunkban a negyedik közalkalmazottak és köztisztviselők bálját „vetítjük le” 1997-ből. Ez a bál a Kiskegyed bál nevet kapta, mert a Kiskegyed magazin 5 éves születésnapja alkalmából előzetesen meghirdetett pályázaton a szegvári bál is eredményesen szerepelt, s támogatást nyújtott a kiadó.

A Kiskegyed szórakoztató, informatív női hetilap, sztármagazin és klasszikus női tanácsadó lap is egyben. A nőket érdeklő valamennyi témával foglalkozik, legyen az divat, szépség, család, test és lélek, gasztronómia, lakberendezés, utazás, rejtvény vagy horoszkóp, praktikus ötleteket, hasznos tanácsokat ad külső szakértők (orvos, jogász, természet-gyógyász, építészmérnök) bevonásával. Az első lapszám 1992. április 7-én jelent meg. A magazin kiadója az Axel Springer-Budapest Kiadói Kft.

Dr. Lehoczkyné Kehrer Anikó és Patócsné Kőrösi Katalin köszöntötte a bálozó vendégsereget, köztük Dr. Nóbik István polgármestert, Dr. Végh Ibolya jegyzőt és a Kiskegyed magazin két munkatársát. A vacsora után Komár László táncdalénekes szórakoztatta a közönséget egy órán keresztük. A legjobb slágerek is elhangzottak, pl. a Fiam, Mond kis kócos, Mambo Italiano és a Táncoló fekete lakkcipők.

A bál nyitótáncát, a gyertyafény keringőt négy szegvári amatőr táncos pár – Bereczki Ferenc – Czibulya Anita, Bagi Ferenc – Katona Rita, Szarka Attila – Ternai Renáta és Hegedűs Imre – Ternai Ágnes – adták elő, Patócsné Kőrösi Katalin tanította be a táncot részükre. „Nagyon kedves emlék számomra, főként a nyitó tánc miatt. Szerettem a fiatalokat, nyitottak, helyesek voltak, s nem utolsó sorban ügyesek és szépek…” – emlékezett vissza Katalin.

A zenét a Lézer Szalonzenekar szolgáltatta, vidám hangulatot varázsoltak a legnépszerűbb zenékkel. A bál egyik eleme volt egy humoros családi vetélkedő, amelyet Lukács Istvánné vezetett, s nem maradt el a tombolasorsolás sem.

A szegvári Művelődési Házban került megrendezésre 1997. február 8-án, a videófelvételt Piti János készítette. Jó szórakozást kívánok a 23 évvel ezelőtti felvételhez! Ha neked is lapul a fiókodban olyan kazetta, amelyen egy több mint 20 évvel ezelőtti szegvári rendezvény felvétele van, juttasd el hozzám, s videóalbumunkban örökre fennmarad az utókornak. (A kazettát visszakapod.)

Kiskegyed bál – 1997. február 8.
Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató