Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Újabb szúnyoggyérítés Szegváron

2 463

Farkas Sándor, választókerületünk országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes ma délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy közbenjárt a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságánál, hogy térségünkben legyen egy újabb szúnyoggyérítés. Ennek eredményeképpen a jövő héten várható földi irtás a már kifejlett szúnyogok ellen és légi, biológiai irtás a szúnyoglárvák ellen.  

Szegváron a földi szúnyoggyérítés tervezett ideje: július 20. hétfő, napnyugta után. (Kedvezőtlen időjárás esetén kedd vagy szerda.)

A júniusi csapadékos időjárás miatt szinte mindenütt tömegesen vannak jelen az országban a szúnyogok. A Tiszán levonult kisebb áradást követően a folyó mentén továbbra is jelentős területeken képesek szaporodni a csípőszúnyogok, így ott elhúzódó ártalomra kell számítani. A kifejlett szúnyogok, amennyiben a környezeti feltételek megfelelőek számukra, négy-hat hétig maradnak életben.

Kiemelt fotó: Farkas Sándor Facebook oldala

Ma reggeli sajtótájékoztatón tájékoztattam a sajtón keresztül is a térségben élőket, hogy a katasztrófavédelem központjával egyeztetve teljes körű, légi és földi szúnyoggyérítés lesz a jövő hét folyamán.

Közzétette: Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő hivatalos oldala – 2020. július 17., péntek
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató