Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Oklevél a Mazsola csoportnak

2 539

2018. szeptembertől vesz részt a szegvári Kurca-parti Óvoda a Boldogságóra projektben – a 2018/2019. és a 2019/2020. tanévekre benyújtott pályázatuk pozitív elbírálásban részesült. A projektgazda a 2020. június havi teljesítményt értékelve oklevélben részesítette a Mazsola csoportot.

A 2018/2019. tanévben a Kisvakond és a Szivárvány csoport vett részt a Boldogságóra projektben, a 2019/2020. tanévben pedig már három csoport, a Kisvakond, Mazsola és a Szivárvány.

A tanév elején az oklevelet és a támogatói okiratot
Vigh Mária és Horváth Ágota óvónő vette át

Mi ez a program?

A program a tanév minden hónapjában olyan témát jár körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.
A boldogságórák célja hogy vezérfonalat adjon az óvodásoknak, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint hogy lehetőséget adjon a testi-lelki egészség megtartásához szükséges tényezők tanulmányozására és tudatosítására.

A Mazsola csoport 2020. június havi tevékenységének bemutatása

A több mint két hónapos távollét után nagy örömmel jöttek újra a gyermekek az óvodába, nekünk is hiányoztak, jó volt újra együtt!- ezt az „Öleléslánc” játékkal ki is fejeztük.
A karantén ideje alatt a Facebook zárt csoporton keresztül tartottuk a kapcsolatot a szülőkkel. Az első napok a mesélésről szóltak, sokat beszélgettünk, játszottunk, énekeltünk, zenét hallgattunk, gyakoroltuk a boldogságfokozó technikákat.
A tizedik témát (Fenntartható boldogság) is, igazodva a gyermekek életkori sajátosságaihoz egy héten keresztül dolgoztuk fel. Relaxáltuk, mozogtunk a „Jobb veled a világ” dalra.Építettünk „Boldogságvárat”, átkeltünk a „Szeretetfolyosón”. Elbáboztam Bezzeg Andrea: Boldog erdő-Kerekerdő című meséjét, amelynek segítségével átismételtük a boldogságfokozó
technikákat. Valamint a mesében Dóra és Peti viselkedése arra is mintát nyújt, hogy a gyermekek az életben ismerjék fel a szép és jó dolgokat, és tudjanak azoknak örülni, a jó dolgoknak az átélése pedig örömet, és boldogságot okoz. Utána elkészítette ragasztással mindenki a „Boldogságfüzérét”, amelyet szeretetük és hálájuk jeléül hazavittek a szüleiknek.
A munka közben, és azt követően beszélgettünk a meséről: „Melyik színű gyöngynek örültél volna legjobban?” „ Kerekerdő melyik részén lennétek szívesen, és miért?” A meséhez készült illusztráció, valamint a bábok segítették a megértést, ezért sokan ügyesen tudtak válaszolni a kérdésekre.
Nagyon élménydúsan, boldogan telt el ez a hét. A sok érdekes, játékos tevékenység jól motiválta a gyermekeket, nagyon érdeklődőek, figyelmesek voltak.
Az átélt élmények hatására tudatosodott bennük, hogy a pozitív érzelmek nagyon fontosak, és azok juttatnak el a boldogsághoz minket. Azt is megtapasztalhatták, hogy nagyon fontos a társaik és szüleik elismerése (társas támogatás).

Képgaléria

A Kurca-parti Óvoda weblapja

Az óvoda ebben a hónapban elkészült új honlapján megtekinthető mindkét tanév támogatott csoportjainak képes beszámolója.

14. éve támogatom a szegvári Kurca-parti Óvodát, a Forray Máté Általános Iskolát és a Kisboldogasszony Plébániát webhosting és tárhely szolgáltatással, valamint honlap készítéssel és üzemeltetéssel. Weblapjaik az alábbi címeken érhetők el.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató