Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Újra jön a vasmadár

2 525

Farkas Sándor, régiónk országgyűlési képviselője egyeztetett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, s elérte, hogy településünkön legyenek ismételt szúnyoggyérítések.

Az Európai Unió betiltotta a légi kémiai irtást, helyette a megelőző biológiai védekezést részesíti előnyben. Azonban a Nemzeti Népegészségügyi Központ egy esetleges szúnyogok okozta betegséghullám megjelenését figyelembe véve úgy döntött, hogy fél évre engedélyezi a légi kémiai szúnyogirtást. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatta az országos tisztifőorvost, hogy az elmúlt hetek esőzései miatt elszaporodtak a szúnyogok, és a megfelelő mértékű gyérítés a meglévő biológiai, illetve földi, kémiai módszerekkel már nem biztosítható.
Emiatt került sor az intézkedésre – az NNK ugyanis engedélyezte a szúnyogok légi úton való gyérítését deltametrin és természetes piretrin hatóanyagtartalmú biocid termékekkel.

Szegváron 2020. július 30-án (csütörtökön) a napnyugtát követően végzik el a kémiai légi szúnyogirtást, kedvezőtlen időjárás esetén pedig július 31-én vagy augusztus 1-jén. Azt ajánlják, hogy az irtás idején és az azt követő egy órában csukják be az ablakokat, a klímát és szellőztető berendezéseket pedig kapcsolják ki. A permetezést követően a zöldségeket, gyümölcsöket alaposan mossák meg.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató