Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Új üvegház épült a szegvári kertészetben

2 384

Október elején új, 2,5 hektáros, a legkorszerűbb technológiával felszerelt üvegház kezte meg működését Szegváron.

Az Árpád-Agrár Zrt. új, szegvári üvegházban 90 ezer paprika palántát ültetnek el, amelyről egész évben, négyzetméterenként mintegy 30 kilogramm termést terveznek szedni. A beruházás célja, hogy egész évben, így télen is tudjanak tölteni való paprikát szedni és értékesíteni.

Fotó: Árpád-Agrár Zrt. kertészet Facebook oldala

Magyarország és ezen belül is Csongrád térsége Európa közepén található, ahol a szegvári növénytermesztés virágkorát éli – idézi a szentesi cég közleményét az Agro Napló. A fejlesztés a 10 éves stratégia befejező állomása, ezzel a korszerűsítések végére érnek. Az Árpád cégcsoport azonban további területeken is modernizál. A mostani beruházás folytatásaként egy következő, 1 hektáros alapterületű üvegházat is építenek a régi, bontás alatt lévő helyére.

A beruházás célja, hogy az áttelelő paprika termesztési felületének növelésével az Árpád-Agrár Zrt. 12 hónapon keresztül folyamatosan tudjon magyar tölteni való (tv) paprikát szállítani az áruházláncokba. Ráadásul az új beruházás termelésbe állításával csökkenthető az import áru mennyisége is.

Forrás: Agro napló, magro.hu. Fotók: Árpád-Agrár Zrt. kertészet Facebook oldala

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató