Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Kisiparos bál – 1992.

4 090

Mai videóalbumunkban az 1992. évi kisiparos bál felvételét nézhetitek meg.

Ez a bál rendhagyó volt, mert fővárosi művészek műsora helyett jelmezes bálat rendeztek, valamint a szegvári kisiparosok szórakoztatták a vendégsereget. Dr. Nóbik István polgármester Jasszer Arafatnak öltözött be, volt főboszorkány (Gila Antalné), bohóc, cigánylány, holland kislány, krampusz, sejk, és az akkori TV-reklámokból jól ismert Mr. Hair.

Hatalmas sikere volt a nyitótáncnak, melyet nyolc lelkes szegvári pár mutatott be a közönségnek. A „Kis Szegvárra két úton kell bemenni” nótára ropta a táncot Nóbik László és Nóbik Lászlóné, Béres Ferenc és Béres Ferencné, Czibulya Ferenc és Czibulya Ferencné, Katona István és Katona Istvánné, Magyar Pál és Magyar Pálné, Tóth Tibor és Czibulya Antalné, Kis János és Kisné Kádár Hajnalka, valamint Szarvas András és Szarvas Andrásné. Fergeteges sikerük volt, pedig Ők – ahogy a ceremóniamester bekonferálta – „nem a lábukkal keresik a kenyerüket, hanem a kezükkel”.

A szokásos tombolasorsolás éjfélkor volt, most is szegvári vállalkozók kisiparosok „dobták össze” a tombola ajándékokat. A sok értékes ajándék mellett kisorsoltak olyan könyvritkaságokat is, mint pl. „A széptestű lányok áramkörei” című könyvet. A főnyeremény egy nagy csomag volt, amely külföldről érkezett postán. Felbontása után derült ki, hogy a dobozban egy kis boszorkány van, a kezében egy „Szabad egy szexre?” című könyvvel.

A tombolasorsolás végén elismerésben részesült Nagy Sándor „fűtőmester”, aki „A férfierő titka” című könyvet vehetett át. Megköszönték az est házigazdájának és ceremóniamesterének – az Antal házaspárnak – szervezési munkáját, valamint ajándékot vehetett ár Antal Renáta és Bihari Irén.

Ez a bál volt a kisiparos bálak történetének 12. bálja, amely 1992. február 8-án volt a Művelődési házban. A videófelvételt Puskás Pali bácsi készítette – sok örömet okozva ezzel a Szegváriaknak. Jó szórakozást kívánok a 29 évvel ezelőtti, háromórás videóhoz!

 Ha neked is lapul a fiókodban olyan kazetta, amelyen egy több mint 20 évvel ezelőtti szegvári rendezvény felvétele van, kérlek juttasd el hozzám, s videóalbumunkban örökre fennmarad az utókornak. (A kazettát visszakapod.)

Kisiparos bál – 1992.
Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató