Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Csupaszív jótékonysági kezdeményezés Szegváron

796

Egy héttel ezelőtt, Nagypénteken lett felállítva egy kupakgyűjtő szívecske a szegvári Niagara Italkereskedés előtt. Nagyné Kiss Tünde üzletvezető elsődleges célja az volt, hogy a szegvári gyerekek játszva tanulják meg a környezetüket óvni és szüleik tolmácsolásával a másokon való segítés jó érzését megismerni.

Kupakgyűjtés az italkereskedés előtt

Az ötlet szülőhazája Dánia, ahonnan a jótékonysági akció – a környezettudatosság jegyében – többfelé, így Magyarországra és Szlovákiába is hódító útra indult, és sikert aratott. A forgalmas helyszíneken elhelyezett kupakgyűjtők utcadíszként sem utolsók, miközben kiemelendő az ökológiai és karitatív jelentőségük.

Horváth Ágota ötlete volt, hogy a kupakokat ajánlják fel a nehéz sorsú Sándor Ricsikének, aki súlyos betegsége miatt mozgásképtelen, s intenzív gyógytorna terápiára szorul. A hódmezővásárhelyi család nehezen tudja 8 éves kisfiuk gyógykezelések költségeit fizetni, ezért a kupakok átvételéért kapott összeg jelentős segítség nekik.

Az adományokból Sándor Ricsike gyógykezelését támogatják

Mórahalmon van egy vállalkozás, üzemükben a hőre lágyuló kupakokat újraolvasztják, s azokból különféle műanyag használati tárgyakat, például vödröket, szemeteskukákat, ládákat, öntözőkannákat, kerti ülőkéket és egyebeket állítanak elő.

A szervezők nagy meglepetésére a szív gyorsan megtelt, ezért ma délelőtt átadták a sok-sok kupakot Szabó Klárának, Ricsike anyukájának. A szívmelengető jótékonysági akciót kiegészítve Sinka Sándor és családja, a Horváth család és a Vándorló Szeretet Karitatív Egyesület felajánlásának köszönhetően tartós élelmiszercsomagokat is átvehetett a család.

A ma délelőtti átadás pillanatai
Az összegyűlt adomány

Aki szeretné pénzadománnyal segíteni a családot, a 10300002-10636445-49010018 bankszámlára tud átutalni pénzösszeget. (A címzett neve: Szabó Ádám András.)

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató