Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

FC Szegvár – Szegedi Pázsit SE 2:1

601

Fontos mérkőzése volt múlt szombaton a szegvári focicsapatnak, ugyanis a tabellán közvetlenül mögöttük helyezkedő Szegedi Pázsit SE látogatott Szegvárra. Erre a mérkőzésre látogathattak ki először a nézők az idei esztendőben az FC Szegvár Sportegyesület ingyen engedte be szurkolóit. A jó hangulatról Bagi Mátyás gondoskodott a színpadon, ahol zenei aláfestéssel kiválóan konferálta a mérkőzést.

A mérkőzés több vendég helyzettel indult a szegvári kapusnak többször is bravúrra volt szüksége, hogy ne kerüljenek hátrányba, de azért volt hazai próbálkozás is, a 25. percben büntetőhöz jutottak a vendégnek és értékesítették is. A 35 perctől inkább a szegváriak irányították a mérkőzés ritmusát és közvetlenül a félidő előtt meg is született az egyenlítő gól Puhala Krisztián révén, igy 1:1-es állással pihenhettek a csapatok a félidőben. A második félidő eleje eseménytelenül zajlott, a fél pálya körül járt sokat a labda. A 68-70. perc körül hatalmas ziccert hagytak ki a vendégek, amely a 73. percben meg is bosszulta magát Bereczki Bence erős távoli lövése a kapu jobb felső sarkában kötött ki 2:1. A mérkőzés hátralévő részében mindent egy lapra tettek fel a vendégek, de szerencsére egyenlítő gólra már nem futotta így maradt a 2:1-es eredmény.

Bagi Endre vezetőedző értékelése

„Szombaton az idei első, relatív nyitott kapus mérkőzésünket játszottuk az egy hellyel alattunk elhelyezkedő Pázsit SE ellen. Egy nagyon kellemetlen, de felkészült csapat ellen játszottunk és tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. A mérkőzés első félidőjében próbálkoztunk a támadások építésével, de mindig az utolsó passzoknál csúszott el a támadás befejezése. Az ellenfélnek is megvoltak a lehetőségei már a meccs elején, amikor egy kavarodásból történt szabálytalanság után büntetőt ítéltek ellenünk, amivel vezetést szerzett az ellenfél. Ekkor azonnal kértem a csapatot, hogy próbáljunk nyomást gyakorolni az ellenfélre és letámadni. Ezzel hibára késztettük őket és labdát tudtunk szerezni. Ekkor már több támadás is a kapujuk előtt fejeződött be, amikor is Puhala K. egyik gyors szélen történő elfutásából gólt tudtunk szerezni. Félidő után ugyanezt kértem, hogy folytassuk és minél hamarabb szerezzünk vezetést. A 65. perc után az első kettő cserét követően a mérkőzésnek jól beszállva Janó L. passzából a tizenhatos vonalán keresztbe cselezve egy távoli lövésből Bereczki B. szerzett vezetést. Innentől a biztonságos játékra törekedtünk és tartottuk ezt az eredményt. Nagyon nagy gratuláció a csapatnak és köszönjük a közönségnek is, akik ki tudtak jönni a meccsünkre. Külön köszönet Bagi Mátyásnak a jó hangulatért, aki komoly hangtechnikával végig kísérte az eseményt. Szerdán kupameccs, amit nagyon várunk és mindent meg fogunk tenni, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Hálás köszönet minden biztatásért és továbbra is hajrá Szegvár!”

Az őszi eredmény gyakorlatilag megismétlődött, ott is Pázsit vezetés után fordítani tudott a Szegvár. A győzelemmel továbbra a negyedik helyet foglalja el a csapat, a Pázsit SE-t már 10 ponttal megelőzve. A tabella elején volt egy kis változás, a forduló előtt első helyezett Szentes kikapott a harmadik Röszke otthonában, Csanádpalota pedig győzött idegenben a Kistelek ellen így élre is állt, a Röszke a második helyre kúszott fel, a Szentes pedig a harmadik helyre esett vissza 5 ponttal előzik a Szegvárt.

Szerdán a Csongrád-Csanád Megyei Kupa Negyeddöntőjében lép újra pályára a csapat a Megyei I. osztályú Csongrád TSE ellen. Ha a Szegvár továbbjut bekerül a legjobb 4 csapat közé ahonnan már csak 1 mérkőzés választaná el a döntőbe jutástól.

A szerdai mérkőzésre továbbra is csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be a sporttelep területére. 18 év alattiak olyan személlyel léphetnek be, akinek van védettségi igazolványa. A belépő 300 Ft lesz, ezen a mérkőzésen már a büfé is üzemelni fog, amit szokás szerint az Ász Söröző fog szolgáltatni.

FC Szegvár – Szegedi Pázsit SE 2:1 (1:1)

  • Helyszín: Szegvár, 30 néző
  • Szegvári összeállítás: Bihari G., Marton, Kelemen, Bagi (Janó), Szűcs (Bereczki), Bihari D. (Gedai), Puhala, Bihari T., Nana, Rácz (Biácsi), Józsa (Széll)
  • Kispad: Gémes
  • Szegvári gólszerzők: Puhala 44′, Bereczki 73′

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató