Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Átadták az új tanyagondnoki kisbuszt

2 285

Tavaly nyert a Magyar Falu Program pályázatán Szegvár egy tanyagondnoki busz beszerzési pályázatot. A mai napon pedig „hivatalosan is” megtörtént a busz átadása.

Farkas Sándor miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője az átadón elmondta, hogy Magyarország Kormánya 3 évvel ezelőtt hirdette meg a Magyar Falu programot, kiemelt céljuk a magyar vidék fejlesztése és fejlődése, programjuk a falvaknak fejlődéséhez nélkülözhetetlen.  

Szegvár polgármestere állt be a kisbusszal a Polgármesteri Hivatal elé. Beszédében Szabó Tibor György polgármester kihangsúlyozta, hogy örül az új busznak, hiszen ez létfontosságú a falugondnoki szolgálatban és az idősek gondozásában, mivel a régebbi járművük már 12 éves. Az egyik slusszkulcsot Csurka Zoltán sofőrnek adta át, a pótkulcsot pedig a fenntartó – a Szegvári Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény – vezetője, Pap János vette át.

A busz egyébként egy Ford márkájú kilenc személyes gépjármű, mely egy mozgáskorlátozott személy szállítására is alkalmas, ezzel megkönnyítve a helyi tanyagondnoki szolgálat munkáját. 

Fotóalbum

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató