Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Elment a Sanyi

1 816

Kedves Olvasó!

Gajda Sándorról van szó. A falubeliek a Puskin TSZ háztáji ágazatának vezetőjeként ismerhetik. Az idősebb még élő és a sportot is szerető lakosok a hajdani ’50-es évek kiváló kapusaként és asztaliteniszezőjeként emlékezhetnek rá.

Utolsónak távoztál a hajdani ’50-es évek focicsapatából és elsőnek közülünk a ’60-as évek pingpong csapatából. Nekünk jutott a szomorúság, hogy váratlanul itt hagytad szeretett családodat, bennünket barátaidat és csapattársaidat.

Kedves Olvasó, ha megenged egy kis történelmi visszapillantást a szegvári asztalitenisz történetéből. Nekünk, Sanyi csapattársainak voltak elődeink és utódaink. Elődeink közül elsőnek szeretném megemlíteni Szucsán Bandit. Nagyon jó játékos, plusz a hajdani ’50-es évek kiváló balszélsője. Idetartozott még Bartucz Bandi, nagyon jól pingpongozott, Derekegyházán focizott. Amikor abbahagyta a focit, játékvezető lett. Berkecz Feci, becenevén Kukucska is a legjobbak közé tartozott. Nagyon jó támadójátékos volt. Szeretném még megemlíteni Tulipánt Jóskát, jól játszott és még jobban focizott az ’50-es évek szegvári csapatában. És az utódaink Bacsa Pista, Otáva Pali, Rácz Feri, az ÁFÉSZ főnöke, Katona Zsiga, Kárpáti János. Őket dr. Mészáros Imre gardírozta, aki csapattársunk volt. Játszottak a megye bajnokságban, részt vettek Falusi Spartakiádokon.

Kedves Olvasó! Szeretnék még írni valakiről, akit az egész falu ismert, Hajdú Béla. Súlyos testi fogyatékossága ellenére kiválóan játszott, csodálattal adóztunk óriási lelkierejének. Sokan, mások mozirajongók mozigépészként ismerték.

Kedves Sanyi, örömünkre szolgált, amikor Veled együtt ünnepelhettük a csapatunk fennállásának 50. évfordulóját. Együtt, veled sok emlékezetes bajnoki mérkőzés a megyebajnokságban, óriási csaták a Falusi Spartakiád megyei döntőjében Csanádpalotával. Eljutottunk Veled a Falusi Spartakiád Országos döntőjére, Budapestre.

A sors megajándékozott Téged, hogy a hatvanas évek elején játszhattál a világ egyik legjobbjával, a sokszoros Európa bajnok Berczik Zoltánnal, egy bemutató keretében, a régi kultúrházban zsúfolt nézőtér előtt.

Nekünk barátoknak csodálatos volt a Veled való, több mint 60 éves barátság. Amikor szerveződött Szentesen a szokásos baráti összejövetel, nekünk szegváriaknak azt üzenték: feltétlen gyertek, mert itt lesz a Sanyi is. Időnként a sportot szerető falusiak kérdezték: Ki volt a legjobb asztaliteniszező a faluban? Könnyedén válaszoltam: Minden idők legjobbja Gajda Sanyi.

Ha majd egyszer véget ér a járvány, ami évekre elválasztott bennünket egymástól, és mi barátok találkozunk, soha nem fogunk Téged elfelejteni.

Tudod Sanyi: Nem az hal meg, akit eltemetnek, hanem, akit elfelednek.

Kedves Sanyi! Nyugodj békességben, adjon a Teremtő neked örök nyugodalmat.

Búcsúznak tőled Barátaid.

Kiss Vilmos

Baráti összejövetel Mucsi László mérnök úr lakásán, balról jobbra: Gyenes Feri, Kiss Vili, Gajda Sanyi, Mészáros Imre (asztaliteniszezők), Otáva Imre és Kovács János (középtávfutók)
Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató