Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Az elektronikai hulladékgyűjtésről

2 497

A szelektív hulladékgyűjtés fontosságára ma már talán nem kell felhívni a figyelmet, hiszen egyre többen tartják fontosnak a hulladékgyűjtésnek ezt a módját. Természetesen még jobb lenne, ha arra törekednénk, hogy kevesebb hulladék keletkezzen a háztartásainkban.

Mindannyian tapasztaljuk, hogy az elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak mennyisége évről évre jelentős mértékben növekszik. A készülékekben található veszélyes anyagok komoly környezeti problémát jelenthetnek. Ennek okán az önkormányzat szervezésében sikerült megvalósítani, hogy konténerek kihelyezésével a felhalmozódott elektronikai hulladékok összegyűjtésre, majd elszállításra kerüljenek településünkről. Ebben volt segítségünkre a Multigrade Környzetvédelmi Kft.

Akik jártak a gyűjtés idején a hivatal környékén, bizonyára döbbenten tapasztalták, hogy mekkora mennyiség gyűlt össze a parkolóban. Összesen 8 konténert raktak meg a Falufejlesztő Kft dolgozói, ami több, mint 240 m3 elektronikai hulladékot jelent.

Kezdő fotósnak jó választás lehetett egy retro műtermi lámpa a múlt századból

A gyűjtés híre elérte a környező településeket is, így azzal a szomorú ténnyel kellett szembesülnünk, hogy vidékről is hoztak hulladékot a konténerekbe. (Szerencse, hogy elhozták a konténerig, és nem útközben szabadultak meg tőle.)

A szervezés sikeresnek mondható, sokan köszönték meg a lehetőséget a falu vezetőinek, akik továbbra is azt hangsúlyozzák, hogy a környezettudatos, jövőorientált magatartás mindenkitől elvárt.

A gyűjtés megvalósításában és szervezésében közreműködött dr. Juhász Tünde kormánymegbízott asszony,            Szabó Tibor György polgármester, dr. Szecskó Tamás jegyző, Bandula Ferenc Szegvári Falufejlesztő Kft. ügyvezetője és a Szegvári Falufejlesztő Kft. dolgozói. Ezúton is köszönjük a munkájukat!

Muzsik Sándor szegvári lakos szeretne egy retro számítógép múzeumot létrehozni, célja, hogy a régi informatikai eszközök megmaradjanak az utókornak. Azt kéri, hogy akinél lapul még esetleg régi, TV-re köthető számítógép vagy videójáték, akkor a kidobása előtt keresse meg.

Muzsik Sándor Facebook profilja: https://www.facebook.com/sandor.muzsik.7

További fotók

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató