Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Képeket és emlékeket keresünk a Szlávik szatócsboltról

1 814

A mai napon egy nagyon értékes „dokumentum csomagot” kaptam Szabóné Bihari Erzsébettől, amelyben a hajdanvolt Szlávik kereskedés pénztárkönyve, áruismertetői és egyéb iratai vannak az 1920-1950-es évekből.

Szeretnék méltó emléket állítani a Szlávik házaspárnak és az általuk vezetett boltnak, hiszen sokan ismerték Őket Szegváron, s az én anyai nagypapámnak testvére volt Jusztika néni – óvodás koromban egyszer voltam náluk „locsolni” Húsvétkor.

Szeptember – október folyamán itt a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban és a Szegvár Online portálon megjelennek a fentebb említett dokumentumok.

Azt szeretném kérni, hogy akinek van fotója a Szlávik házaspárról, a boltról vagy a kútról, kérem adja nekem kölcsön. Ha bárkinek eszébe jut valamilyen emlék, kérem, hogy azt is ossza meg velem. (E-mail címem: zoltan@purgel.hu, mobil számom: 06 30 3491100.)

Köszönettel: Purgel Zoltán

Kedves Szegváriak!

Volt valaha a Kántor és a Rozmaring utca sarkáén egy vegyesbolt, amit akkoriban szatócsboltnak neveztek. A bolt tulajdonosainak, Szlávik Mihálynak és Szlávik Mihálynénak – szeretett volt szomszédoknak – szeretnék emléket állítani ezzel.

Kereskedelmi iskolám kezdetén kaptam Jusztika nénitől régi üzleti papírokat, ami már akkor is érdekes volt. Zoli segítségével ezek most láthatóvá válhatnak mindenkinek.

Gondolom sokan emlékeznek még Szlávikékra, a faluban vannak még rokonaik. Sajnos a Szlávik-kút még nem létezik, pedig Szegvárról elszármazottak szokták keresni, emlegetni. Talán akad valaki, akinek van fotója is. Gyermekkoromban onnan hordtuk a vizet kantával, és természetesen jót pancsoltunk.

Köszönöm Purgel Zoltánnak a segítséget.

Szabóné Bihari Erzsébet

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató