Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegváron is megünnepelték a szociális munka napját

2 453

A programot a Szegvári Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézményben (Idősek otthona) tartották, ahol Szabó Tibor György polgármester és dr. Szecskó Tamás jegyző köszöntötte a dolgozókat.

Szabó Tibor György, Szegvár polgármestere

– Immár hagyománnyá vált, hogy megünnepeljük a szociális munka napját, hiszen ezen a napon ráirányítjuk a figyelmet azokra a szakemberekre, akik az év minden napján segítik, gondozzák a segítségre szoruló honfitársainkat – mondta a polgármester.

dr. Szecskó Tamás, Szegvár jegyzője

Minden év november 12-én azoknak az elesettekért, kirekesztettekért, támogatásra és segítségre szorulókért dolgozó szakembereknek mondanak köszönetet, akik felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai alázattal végzik munkájukat. A szociális munka egyidős az emberiséggel, hiszen minden közösség gondoskodik az elesettekről, szegényekről, betegekről. Míg sok évszázadon keresztül az egyházak látták el a karitatív munkákat, ma már jórészt az állam feladata a szociális ellátás biztosítása. Ebben a szerteágazó munkában azonban nélkülözhetetlen a szociális munkás szakma és a társszakmák közötti együttműködés.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató