Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Karate hírek

2 511

II. Világ Gyalogló (Hó) Nap, Szegváron!

Második alkalommal szervezte meg a Szegvári Kyokushin Karate Dojo Sportegyesület a címben szereplő programot. Tavaly a Kurca szegvári szakaszának megkerülése és az útvonalon található nevezetességek felkeresése és ezek történeteinek ismertetése volt a cél. A gyaloglás alatt különféle játékos, szórakoztató feladatok várták a résztvevőket. Ennek sikere buzdította kis csapatunkat, hogy az idén is vágjunk bele.

A hét közbeni esős időjárás adta az ötletet, hogy most ne a külterületet járjuk be, hanem az ősi Szegvárt határoló utcákon bolyongjunk és ott fedezzük fel nagyközségünk nevezetességeit. Túránkat idén is zöldségekkel felturbózott zsíros kenyér elfogyasztásával kezdtük. A szeles, de napsütéses délelőtt és az előttünk álló kb. 5 km megkívánta az energia bevitelt.

A jelenlegi Civil háztól indultunk. Az idegenvezetésben a Szegvár.com/Szegvári séta valamint a Szegvári képek, szegvári emlékek bejegyzései és azok hozzászólásai segítettek minket. Sok érdekes információhoz jutottunk, de volt negatív észrevétel is. Találtunk vagy éppen nem találtunk olyan házakat, amik egy pár éve még valóban látványosságnak számítottak. Mára már az enyészetté váltak, sajnos!

Gyaloglásunk során az I. Szegvári Kukorica Nap témájához kapcsolódóan kukoricacsövet, kukoricaszemet és csutkát használva játékos feladatokat kellett végrehajtaniuk a résztvevőknek. A kellemes őszi időben és a jó hangulatban eltöltött közel két óra után visszatérve az utolsó szálig elfogytak a „zsíros deszkák”.

Jövőre ismét együtt gyalogolunk!

Egy év kihagyás után

2021. október 2-án Gémes Gergő személyében volt versenyzőnk a Baján megrendezésre került I. Baja-Omicron Kupán, amely egy Nemzetközi Kyokushin Karate Bajnokság volt. Számos ország képviseltette magát (Ausztria, Szlovákia, Szerbia, Horvátország, Románia) egy igen erősnek mondható mezőnyben.

Gergő egy év kihagyás (versenyek terén) után a II. helyen végzett. Úgy gondolom, hogy ez mindent tekintetben biztató a jövőt tekintve. 

Gratulálok az eredményhez!

Debrecen Kupa

Győri Dávid 2021. szeptember 25-én részt vett a Debrecen Kupa elnevezésű kyokushin karate versenyen. Felnőtt „C” kategóriában lépett tatamira. Sajnos egy erősre sikeredett mozdulat miatt leléptették, amely a további versenyből való kizárást vonta maga után. El kell gondolkodnunk azon, hogy lehet, hogy itt az idő a kategória váltáson, ahol ez a mozdulat teljesen megengedett.

További jó és eredményes versenyzést kívánok!

Új oldalról

Nem túl gyakran fordul elő, hogy a Szegvári Kyokushin Karate Dojo Sportegyesület bemutatói, fellépései történeteket, meséket vagy filmjeleneteket dolgoznak fel. Most azonban mégis ez történt.

Feladatuk az I. Szegvári Kukorica Nap nevéhez, aktualitásához, programjaihoz és kellékeihez való azonosulás, illeszkedés volt. Egy mesét adtak elő, melynek azt a címet adták, hogy Életképek és élethelyzetek Kukoricafalván. Az események helyszíneinek változatossága, mint pl. piac, kukorica föld, fosztó, malom, táncmulatság vagy éppen egy ilyen színelőadás egy udvarban, sok témát szolgáltatott.

A szereplők igyekeztek öltözködésben és viselkedésben minél jobban hasonlítani a megformázott karakterhez. Egyesületünk kezdő csoportját alkotó gyerekek óriási lelkesedéssel készültek és mutatták be szerepüket. Az összefonódó résztörténetek végig figyelemben tartották a közönséget, akik gyakran szereplőkként is érezhették magukat. A zenével és narrátorral alátámasztott előadást a szereplők és a közönség is élvezte.

Köszönjük a lehetőséget, a segítséget és a felajánlásokat!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató