Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Megújult a Rozmaring utca, elkezdődött a kerékpárút aszfaltozása

2 845

Múlt héten befejeződött a Rozmaring utca felújítása, új alapot és aszfaltot kapott az utca a Postától a Templom utcáig tartó szakasza. A beruházást az Orosz Útépítő Kft. végezte, a forrást pedig Szegvár Nagyközség Önkormányzata finanszírozta a Magyar Falu Program sikeres pályázatából.

Ezen a héten megkezdődött a „Péksarok” és Kórógy-híd közötti kerékpárút szakasz felújítása. Első körben a térköveket szedik fel, majd az alapozás után új aszfaltot kap a kerékpárút ezen része.

Gyakorlatilag sohasem volt kellemes élmény ezt a kerékpárutat használni, az elmúlt években még tovább romlott az állapota, egyre több bukkanó lett, többen elestek, balesetet szenvedtek. (Előnyeként csak azt lehet kiemelni, hogy vesekő képződés ellen preventív megoldás volt.)

Sokak szerint elhibázott döntés volt, hogy annak idején a kerékpárutat hullámos térkőből rakták ki.  Jó hír viszont, hogy pár éven belül Európai Uniós forrásból sikerülhet megépíteni a Mindszent – Szegvár – Szentes kerékpárutat, így a „Péksarok” és Kórógyszentgyörgy közötti jelenlegi kerékpárút szakasz is aszfaltot kaphat a parolin térkő helyett.

Update – 2021. december 8.

A „Szegvári képek, szegvári emlékek” csoportban megjelent képek alatt hozzászólásban kérdezték, hogy mi lesz a sorsa a felszedett térköveknek. Utánajártam a kérdésnek. A régi kerékpárút felszedett térköveit az Önkormányzat tárolja, Szabó Tibor György polgármester elmondta, hogy nem kívánják értékesíteni a térköveket, azokat jövőben járdafelújításokhoz fogják felhasználni.  

Fotóalbum

Szegvári képek, szegvári emlékek

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató