Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Átadták a Magyar Falu Program beruházásait

2 634

Több évtizedes mulasztás miatt nagyon rossz állapotban vannak Szegvár közútjai, ezen most egy lépéssel sikerült javítani. Ma délután ünnepélyesen átadták a Magyar Falu Program keretén belül 90 millió Forint forrásból megvalósított projekteket.

Szabó Tibor György polgármester elmondta, hogy az iskolai öltözőre 10 millió Ft-ot, a Rozmaring utca aszfaltozására 12,5 millió Ft-ot, a civil ház felújítására 2 millió Ft-ot, tanyagondnoki busz beszerzésére 11,5 millió Ft-ot, a kerékpárút aszfaltozására 7,5 millió Ft-ot, az Árpád és a Kórógy utcák aszfaltozására pedig 7 millió Ft-ot költöttek.

Farkas Sándor, térségünk országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Magyar Falu Programot az ötezer fő alatti településeknek kedvez, s a Magyar Kormány kiemelt célja ezzel a magyar vidék támogatása, a magyar vidék felzárkóztatása. Képviselő úr kihangsúlyozta, hogy hamarosan elindul a Település Operatív Program, amely egy újabb lehetőség lehet Szegvárnak is.

Szabó Tibor György polgármester köszönetét fejezte a szegváriak nevében Farkas Sándor képviselőnek a közbenjárását és támogatását. A polgármester elmondta, hogy a tegnapi nap folyamán volt egyeztetés képviselő Úrral a 2022. évi projektekről, s ennek kapcsán várhatók jövőre is útfelújítások Szegváron.

A nemzeti színű szalagot Szabó Tibor György polgármester, Farkas Sándor képviselő és Orosz Béla, az Orosz Útépítő Kft. ügyvezetője vágta el.

Videóalbum

Átadták a Magyar Falu Program beruházásait – 2021. december 21.

Fotóalbum

Szegvári képek, szegvári emlékek

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató