Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Évvégi események a Karitász életében

1 954

Advent az elmélyülés ideje lenne, sajnos egyre harsányabb a világ, nehéz az ünnepre hangolódni… Az elcsendesedés közben agyunk és szívünk már számba vette a ránk váró feladatokat. Terveztük, egyeztettük, ki az a két ember, aki megfőzi nekünk a székelykáposztát, ki miben tudna segíteni a csoportból. Aztán, mint minden más, ez is másként alakult…

Advent folyamán tartós élelmiszert gyűjtöttünk a templomban, összesen 90 kg élelmiszert hoztak jószándékú embertársaink. A gyűjtés adományait hálásan köszönjük! Most is sokan, nagylelkűen adakoztak a jó célért, hogy mindenki asztalára jusson étel. Isten jutalmazza meg jóságukat!

Már évek óta vannak olyan támogatóink, akik közvetlenül a Karitász Csoporthoz juttatják el csomagjaikat. Nekik is köszönjük kitartó szeretetüket. Isten fizesse meg!

A templomi gyűjtés mellé csoportunk vásárolt 76 kg narancsot, 11 kg mandarint, 33 kg szaloncukrot, 4,5 kg nápolyit.

Úgy gondoljuk, 26 éves munkánk elismerése az, hogy évek óta családok keresnek meg bennünket, támogatni szeretnék szolgálatunkat. Hála Istennek sok jó szándékú, melegszívű társunk van, akik magukénak érzik a Karitász ügyét és velünk együtt segíteni akarnak rászoruló embertársainkon. Nekünk is erőt, bátorítást ad egy-egy biztató szó, segítő szándék. Most karácsony előtt 8 család támogatta pénzadományával a Karitászt. Nem győzzük eléggé megköszönni áldozatvállalásukat, együttérzésüket, mérték nélküli szeretetüket. Isten áldja, és jutalmazza meg Őket!

Évek óta lelkes támogatónk Ivanovné Tóth Ági, aki ízletes savanyúkáposztát ajánlott fel most is a székelykáposztához. Köszönjük önzetlen, segítő közreműködését, megerősítő szavait! Isten fizesse meg áldozatos szeretetét!

Megkerestük a Castellum Étterem Vezetőjét, Ők most is azonnal és készségesen ajánlották fel segítségüket, hogy mint eddig, most is szívesen főznek babgulyást. A kivitelezést pontosítottuk, és az érintettek elmondása szerint nagyon ízletes étellel örvendeztették meg embertársainkat. Hálásan köszönjük az Ő jóságukat is, Isten fizesse meg nekik százszorosan!

A karácsony előtti hétvége, hételeje csomagkészítéssel telt, az Idősek karácsonyára 80 db kis ajándék készült (narancs, mandarin, nápolyi, szaloncukor, karácsonyi szentképpel).

Hétfőn délelőtt a civil szervezetek által összegyűlt adományból két Karitász- és két Máltai munkatárs bevásárolni indult, ahol több száz kg élelmiszert vásároltunk.

Külön köszönjük a civil szervezetek jószándékú kezdeményezését, ötletét, segítő szeretetét! Isten áldja meg Őket!

Az így összegyűlt élelmiszerekből a délután folyamán 4 Karitászos és 4 Máltai munkatárs gondosan összeállította a csomagokat. (30 db 8-10 kg-os nagycsomagot és 70 db 5-6 kg-os kiscsomagot készítettünk)

December 21-én délelőtt Karitász csoportunk karácsonyi ünnepséget szervezett – a Gondozási Központ Vezetőjének és Lakóinak kérésére – a templomba. A meghívottak is készültek és mi is készültünk versekkel, énekekkel, karácsonyi történetekkel. A bevezető gondolatok után, a Plébános úr köszöntötte a vendégeket.

Jó volt együtt lenni, együtt készülni az Ünnepre, a sok lelkes idősebb testvérrel! Köszönjük a sok-sok szép, megható verset, éneket, gondolatot! Most is segítette karácsonyra hangolódásunkat Antal Péter gyógyszerész úr és Gila László tanár úr lélekemelő zenei szolgálata. Hálás köszönet érte!

Mire az ünnepről visszaértünk, a csomagok nagy részét a Máltai munkatársak szétosztották a Polgárőrség és a Tanyagondnok segítségével… Reméljük, mindenki örömmel fogadta a közös összefogással készült élelmiszercsomagokat!

Azért most is tanultunk: a bevált dolgokon ne változtassunk „járt utat a járatlanért…” Számunkra továbbra is nagyon fontos, hogy Krisztusi szeretettel forduljunk minden rászoruló, elesett embertársunk felé. Erre a segítségre a jövőben is számíthatnak szükséget szenvedő embertársaink, amíg Isten erőt ad nekünk és lehetőségeink engedik, tesszük a dolgunkat.

Ebben a reményben kívánunk ISTEN ÁLDOTTA, BÉKÉS, BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!

Szabó Judit

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató