Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Megújul a Szabadságharcos utca

2 021

A Magyar Falu Program által kiírt pályázaton sikeresen szerepelt Szegvár Nagyközség Önkormányzata, így 12.177. 241 Ft forrásból teljesen új útburkolatot kap Szegváron a Szabadságharcos utca. A Köztársaság utca és az Arany János utca közötti teljes szakasz megújul, s nemespadka építést is tartalmaz a projekt.  

Szegváron a 2006. és 2019. évek között nagyon el lett hanyagolva az utcák állapota, amelyet a csatornázás még tovább rontott, pedig a kivitelezőnél érvényesíthető lett volna garancia, de ezzel akkor nem élt a nagyközség. A 13 év alatt csekély útfelújítás történt, az utcák balesetveszélyes állapotba kerültek, s jelenleg is van olyan utca, ahol nyoma sincs annak, hogy ott egykor aszfaltos út lett volna.

Az elmúlt évben Farkas Sándor közreműködése nyomán felújításra került a Batthyány utca, az Árpád utca (hídig tartó szakasza), a Kórógy utca egy szakasza, a Rozmaring utca és a kerékpárút egy rövid szakasza. Hamarosan megkezdődnek a kátyúzási munkálatok is, amelyekkel javítani lehet ezen a szomorú helyzeten, de még mindig sok utca marad rossz állapotban.

Márciusban Farkas Sándor miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hamarosan megkezdődik a Mindszentet Szegvárral összekötő út két szakaszának felújítása közel 790 millió forint értékben, s megépül a Szegvár – Mindszent közötti kerékpárút 1,3 milliárd forintból, mely tartalmazza a régi, térkövezett kerékpárút még fel nem újított szakaszát is.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató