Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Megyei Ifjúsági Retro Találkozó Árpádhalmon

1 543

Volt egy hely, ami 1981-1989 között minden évben otthont adott egy eseménynek, egy találkozásnak, egy élménynek. Egy olyan élménynek, ami máig hat az akkori résztvevők generációjában! Jó csajok, sok marhaság, ismerkedés, Zorán, Prognózis, Deák Bill, vetítések, Blaskó Dixie, több száz sátor és még több ember kis helyen, mert mellettem elférsz.

„De ehhez az aktushoz sem kellett külön engedély. Az ügyesebbek máris kilógatták bográcsaikat, főtt-rotyogott a ki tudja hányféle pörkölt. S miközben az ügyetlenebbek azon törték a fejüket, hogy honnan lehet bográcsot, láncot vagy akármit szerezni az alkalmi mesterszakácsok is Kiss Pista ötletét a tábor nyakba akasztható emblémáját dicsérték. Ami … szóval, hogy is kell ezt körülírni? Szóval lánybaba a lányoknak, fiúbaba a fiúknak, s e két figura egy bizonyos ponton összeilleszthető. A pont pedig…Na.”

Klubélet 1983. évi száma Bátyi Zoltán.

Árpádhalmon kilenc Megyei Ifjúsági Klubtalálkozót tartottak. A tizedik a rendszerváltás vagy, a klubok szétszéledése miatt – ez ma már mindegy is – elmaradt. 2016-ban egy közösségi beszélgetésen felmerült az árpádhalmiakban, hogy de jó is volt ez a klubtalálkozó régen. Akkor fogant meg az ötlet, hogy meg kellene szervezni újra.

Tartozunk az előttünk járóknak, az egykori szervezőknek, résztvevőknek, hogy megszervezzük a X. jubileumi klubtábort és természetesen hol máshol, mint Árpádhalmon!

Megyei Ifjúsági Retro Találkozó – Árpádhalom

Válogatás programjainkból : csütörtökön ifjúságszakmai konferenciával nyit az esemény, délután a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat családbarát programjai várják az érdeklődőket!

A Tábor hivatalos megnyitója 19 órakor lesz, utána kezdetét veszi a buli! Dynamite Dudes a rockabilly ritmusával nyit, majd a megyei kötődésű Kultúrkör zenekar fellépésén a közismert Siker című szám is felcsendül! Az estét az algyői Reppszakkör DJ Set bulija zárja.

Pénteken amatőr fociderbire hívjuk a környék sportoslábú lakóit, délután megtudjuk, hogyan készülhet szobor a tiszai hulladékból az AztaKeservit Értékőr Egyesülettől. A kastély parkjában megyei ifjúsági börzén nézelődhetnek, majd két amatőr színjátszó csoport előadását tekinthetik meg a kilátogatók. Az esti hangulatot a szegvári Twinners zenekar alapozza, majd a Gypo Circus fokozza és végül a nagymágocsi Rácz Pál retro discoja zárja.

Szombaton reggel előkerülnek a bográcsok a MIK főzőversenyen, majd elstartolnak a csapatok a nagy Generációk harcán! a retro csapatversenyen. Ebéd után Steigervald Krisztián generációkutatóval lehet beszélgetni, majd néptáncosok foglalják el a színpadot. Hat órakor kerül sor az ünnepi köszöntőre, megemlékezésre és az eredményhirdetésekre. Az esti buli pedig megidézi a régvolt hangulatot: Hevesi Tamás, Deák Bill Gyula és Rákász Béla a dj vár mindenkit az árpádhalmi kastély parkjában!

2022. július 21-23-án újra fesztivál hangulat lesz Árpádhalmon! Várunk mindenkit nagy szeretettel!

A programokon való részvétel ingyenes, jelentkezésekről tájékozódni a www.pusztaotos.hu oldalon lehet!

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató