Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvárért Emlékérem elismerésben részesült Kondacs Mihályné

2 478

Az augusztus 20-i ünnepségen kerültek átadásra a Szegvárért Emlékérem elismerések. Idén elismerésben részesült Kondacs Mihályné, a Kurca-parti Óvoda óvónője, és Tóth Lászlóné, a Forray Máté Általános Iskola egykori igazgatója.

„Szegvárért” Emlékérem kitüntetés adományozható azoknak a személyeknek, személyek csoportjának, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek, akik, vagy amelyek Szegvár fejlesztésében a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet valamennyi ágazatában kiemelkedően hasznos munkát végeztek és ennek révén Szegvár értékeit növelő maradandó eredményeket értek el”.

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a 64/2022. számú határozatával „Szegvárért Emlékérem” kitüntető cím adományozásáról döntött Kondacs Mihályné részére.

Kondacs Mihályné

Kondacs Mihályné (1961. december 21-én született), – az óvónői pályáját 1980-ben kezdte el, akkor még képesítés nélkül, pusztán gyermekszeretetétől ösztönözve.
Diplomáját 1985-ben szerezte a Szarvasi Óvónőképző Intézetben. Itt ismerkedett meg a bábjáték módszertanával, ami később szakmai életútja meghatározó módszerévé, részévé vált.
Több településen, több óvodában is dolgozott (Szentes, Szegvár, Öcsöd, Hódmezővásárhely, majd nyugdíjba vonulásáig ismét Szegváron, a Kurca-parti Óvodában). Minden intézményben jó alkalmazkodó képességgel, empatikus és innovatív, elhivatott magatartással épült be a nevelő közösségek munkájába, segítve azt saját szakmai ismereteivel. A Kurca-parti Óvoda, az Oktatási Hivatal Bábos Bázisintézményeként működik, így többek között koordinátori szerepet töltött be, valamint az Anyanyelvi és Báb Munkaközösség vezetője is volt.
Számára a bábozás nem csupán hivatás, hanem tiszta szívből jövő szenvedély. A Magyar Bábjátékos Egyesület tagjaként törekedett a báb módszertan népszerűsítésére a kollégái körében. Az elmúlt években több gyermek és felnőtt bábcsoport megalakításában, szakmai vezetésében vett részt. Többek között 10 éven keresztül a Szegvári Durbincs gyermek bábcsoportéban, amely 1997-ben alakult szegvári kisiskolás gyerekekből. A Durbincs bábcsoport számos településen fellépett falunapokon, gyermeknapi rendezvényeken, különböző kulturális programokon.
Két egymást követő évben is megnyerték a Gyermekbábosok Megyei Fesztiválját (2007, 2008), így ők képviselhették megyénket az országos fesztiválon. Éveken keresztül vezette a Hódmezővásárhelyi Mazsola felnőtt bábcsoportot, ahogy a Szegvári Kerekerdő felnőtt bábcsoportot, illetve szakkörként tartott foglalkozásokat a Szegvári Bábmanókkal és a Mindszenti Bábvirágokkal.
Önálló publikációi jelentek meg szakmai fórumokon, az Óvodai nevelés, a Magyar Bábjátékos Egyesület hivatalos kiadványaiban, valamint évekig publikált a Szegvári Naplóban is, ahol a „Szervusz!” rovatban adott kedvcsináló ötleteket a bábozáshoz a gyermekeknek és szüleiknek. A Kurca Tv több bábjátékát is közvetítette tavaly, de élőben is rendszeres résztvevője és fellépője, mind a szegvári, mind pedig a környékbeli települések kulturális eseményeinek.
Munkáját több alkalommal is díjazták. Többek között a bábos szakmai díjjal (Mészáros Vincéné díj), valamint pedagógusként végzett szakmai munkája elismeréséül a Tanító öröksége-díj boldog tulajdonosa.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató