Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Bezár ideiglenesen az Újiskola

2 934

A Polgármesteri Hivatal közleménye

Tisztelt Lakosok! Kedves Szülők!

A Hódmezővásárhelyi Tankerület Központ, mint iskolafenntartó telefonon arról tájékoztatta Önkormányzatunkat, hogy ideiglenesen bezárja az Újiskolát (Művelődési Ház mögött lévő). Mint több más településen, Szegváron is az iskolák fenntartása és üzemeltetése a tankerületi központokhoz tartozik már 2016 óta.

A bezárást azzal indokolta, hogy a 2011-ben teljes körű felújításon átesett ingatlan tetőszerkezetének egy része beázik. Ennek következtében a tantermek penészedni kezdtek, illetve az elektromos vezetékek is bevizesedtek, így balesetveszélyessé váltak. Az ott dolgozók kérése nyomán, átmeneti megoldásként, a gyerekek a Templom utcai épületbe költöznek át.

A tankerület keresi a lehetőséget és a forrást a felújítás elvégzésére, hogy a gyermekek mihamarabb visszatérhessenek a jól megszokott körülményeikhez.

Jelenleg az energiaválságra való hivatkozással a tankerületektől is megvonták a plusz kiadások támogatását, így még ígéretet sem tudtak tenni, hogy mikor várható a helyreállítás.

A közel 90 gyermeket a Templom utcai Központi Általános Iskolába költöztetik át.

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat, amiben tud, segítséget nyújt a tankerületnek, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató