Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Üvegházakat avattak Szegváron és Szentesen

2 835

Az Árpád-Agrár Zrt. és a Szentesi Paradicsom Kft. pályázatot nyújtott be a Vidékfejlesztési Program keretein belül meghirdetett „Kertészeti üzemek korszerűsítése” című pályázati felhívásra. A pályázatokat az Agrárminisztérium támogatásra érdemesnek ítélte, és támogatásban részesítette. Az Árpád-Agrár Zrt. 30 év alatt most először épített teljesen új üvegházat, amely Szentesen készült el 4 hektáros területen. A Szentesi Paradicsom Kft. Szegváron a Fűz-telepen létesített egy 4,1 hektáros új üvegházat zöldmezős beruházás keretében. A közel 3 milliárd Ft értékű fejlesztés Szegváron az elmúlt évtizedek egyik, ha nem a legnagyobb beruházása.

Az üvegházak ünnepélyes átadásán beszédet mondott Dr. Csikai Miklós elnök-vezérigazgató, Dr. Katona Magdolna ügyvezető, Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő, Dr. Nagy István agrárminiszter és Prof. Dr. Gyuricza Csaba a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem rektora. Az Árpád-Agrár Zrt. és az egyetem együttműködési megállapodást kötött a megfelelő szakemberek képzésének elősegítése céljából.

Az üvegházak átadásán részt vett Szabó Tibor György polgármester is, aki Szegváron a szalag ünnepélyes átvágását követően személyesen egyeztetett Dr. Nagy István agrárminiszterrel, amely egyeztetésen az Önkormányzat derekegyházi elágazás felé vezető külterületi utas pályázata is szóba került. Az út megépítése jelentősen megkönnyítené a Szentesi Paradicsom Kft. és a környező vállalkozások életét is.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató