Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Újra működik Szegvár webkamerája

1 777

Szegvárról, a Kórógy-tóról ad élő képet a 2019-ben felszerelt webkamera, amely kisebb-nagyobb kimaradásokkal működött, legutóbb egy nagyobb hiba keletkezett. A hibát sikerült kijavítanom, így egyelőre jól működik a kamera. A webkamera a Kórógy u. 69. sz. alatti ingatlanomon van telepítve, 3 évvel ezelőtt Gajda Zsolt segített a kamera felszerelésében és üzembe helyezéséhez.

Szegvár, Kórógy-tó most – élő webkamera

Sokan nem tudják, hogy Szegváron 17 évvel ezelőtt lett felszerelve az első webkamera. 2005-ben a Polgármesteri Hivatalt kerestem meg ötletemmel, amelyet maximálisan támogatott Szenczi Sándorné polgármester és Dr. Végh Ibolya jegyző, így részben a hivatal támogatásával tudtuk megvásárolni a szükséges hardvert. A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet engedélyezte, hogy az épületre legyen felszerelve a kamera, sőt a felszerelésben a takarékszövetkezet munkatársai is segítettek. A kamera üzemeltetését, internettel való „ellátását” is a takarékszövetkezet biztosította.

2005. augusztus 16-án írtuk:

„Új webkameránk van! Mai nappal „sugározzuk premier adásunkat”! Egy új, modern Internet-kamerát szereltünk fel a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet épületére. A kamera éjjel-nappal 10 másodpercenként képet küld szerverünkre. 

Szegváron 2005. január 2. óta van működő webkamera. Sajnos a régebbi kameránk nem volt alkalmas erre a feladatra, június közepén „felmondta a szolgálatot”. Bár a téli fagyokat átvészelte, de a júniusi esőzéseket már nem bírta ki. Ráadásul egy pókcsalád is az otthonát találta meg a készülékben. 

Az új kameránk a kor követelményeinek megfelel, jó minőségű képet készít, s ha Szegváron az Internet sávszélessége a jelenlegi többszörösére fog emelkedni, akár folyamatos videóképet is tudunk vele készíteni.

A kamerát a Polgármesteri Hivatal anyagi segítségével vásároltuk. Sok ember segített a beüzemelésében. Technikai segítséget, tanácsot kaptam a makói Teleline 95 Kft-től, a felszerelésben Szécsényi András segített, a beállítási, hálózatszerelési munkákban a Takarékszövetkezet munkatársai, Kis János és Hevesi Zoltán segítettek.”

2005. augusztus 16.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató