Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

1 238

Jottányit sem javult a hazai ivóvízhálózat állapota az elmúlt évben. A témában részletes vizsgálatot készítő Víz Koalíció civil társaság tavaly már megkongatta a vészharangot, a mai napon közzétett tanulmányban kihangsúlyozzák, hogy

„amennyiben elsődleges társadalmi igény marad az olcsó vízi közmű-szolgáltatás és ennek oltárán feláldozzuk a vízi közmű-rendszereink műszaki állapotát, úgy sajnos tartósan el kell fogadnunk egy alacsonyabb szolgáltatási színvonalat.”

A szolgáltatóktól bekért adatok alapján az országos viszonylatban vett átlagos hibasűrűség 1,08 db/km, az átlagos felújítási ciklus hossza 304 év, az átlagos hálózati veszteség értéke 19,51 %, míg az átlagos értékesítési veszteség (NRW) 26,22 %.

Szegváron az ivóvízellátó rendszer értékesítési vesztesége megközelítette az 50 százalékot, a hálózati veszteség – amely nem engedélyezett vízfogyasztás és az összes, hálózatba betáplált tényleges vízmennyiség hányadosa – pedig meghaladta a 40 százalékot. Sajnos Mindszenten és Hódmezővásárhelyen is ilyen rosszak az értékek.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató