Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Megfeneklett az orvosi rendelő felújítása

1 582

Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatalának ma megjelent lakossági közleménye

A szegvári orvosi rendelő régóta várt felújítására pályázati forrást szerzett Szegvár Nagyközség Önkormányzata. Az első sikertelen közbeszerzési kiírást követően az elnyert támogatást plusz forrással sikerült kiegészíteni. A második közbeszerzési kiírást a Tokai és Társa Kft. nyerte meg, amelynek megfelelően 2022. február 8-án aláírásra került a vállalkozási szerződés. A szerződés teljesítési határideje 2022. december 5. napja volt, amelyet a vállalkozó kérésének megfelelően 2023. január 30. napjára módosított a megrendelő Önkormányzat.

A módosított határidő eredménytelenül telt el, március eleje óta érdemi munkát nem végzett a vállalkozó, aki eddig 1 db előlegszámlát és 4 db részszámlát (15-40-60-80 %-os teljesítést követően) nyújtott be. Az Önkormányzat az összes számlát határidőben kifizette a vállalkozónak, aki így már csak a végszámla benyújtására jogosult, amelyben el kell számolnia a kapott előleggel. Mindezek ellenére az építkezés teljesen leállt, a vállalkozó a felelős műszaki ellenőr által összehívott koordinációs értekezleteken sem jelenik meg, többszöri felszólítás ellenére sem nyilatkozik a felújítás várható befejezéséről, vagy arról, hogy egyáltalán be tudja-e fejezni a munkálatokat.

Az Önkormányzat minden szerződésben foglalt kötelezettségét teljesítette, együttműködött a vállalkozóval, amíg csak lehetett. Most ügyvéd által felszólító levél került megküldésre a Tokai és Társa Kft. részére, amelyet ha nem teljesít, akkor polgári pert indít ellene az Önkormányzat. A megrendelő szeretne a vállalkozóval az elvégzett munka tekintetében elszámolni, szeretné visszaszerezni a munkaterületet, és érvényesíteni kívánja a szerződésben foglalt a vállalkozói díj 20 százalékának megfelelő kötbér igényét.

Az orvosi rendelő átadásának ideje továbbra is teljesen bizonytalan, mert a munkaterület visszaszerzését követően új közbeszerzési eljárást kell kiírnia az Önkormányzatnak a maradék munkálatok elvégzésére, amely legalább további 3 hónapos csúszást eredményez.

Önkormányzatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a megújult Egészségházat a nem várt kellemetlenségek ellenére is minél hamarabb átadhassuk orvosainknak és a lakosságnak.
Addig is szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató