Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvárra jön Frajna András Atya

2 331

A mai szentmisén tájékoztatta a híveket Andrási Elemér, Szegvár plébánosa, hogy felkérte Frajna András Atyát, hogy augusztus 19-én, szombaton 10 órakor tartson szentmisét a szegvári Kisboldogasszony Templomban. András Atya elfogadta Elemér Atya felkérését.

Az előzményekhez kapcsolódik, hogy András Atyának két héttel ezelőtt volt az ünnepi gyémántmiséje a kerepesi Szent Anna Templomban, s a mise után Szegvár Nagyközségi Önkormányzat nevében Szenczi Zsolt önkormányzati képviselő személyesen meghívta Szegvárra András Atyát, s kérte, hogy legyen díszvendége a szegvári Szent István napi ünnepi programnak, s Elemér Atyával együtt szenteljék meg az új kenyeret.

Frajna András Atya 8 éven át, 1983-tól 1991-ig szolgált Szegváron. Az Ő nevéhez fűződik a plébániai hittan bevezetése, ő kezdeményezte az Egyháztanács megalapítását, a rendszerváltás után pedig Ő általa lett bevezetve Szegváron az iskolai hittan. A két héttel ezelőtti gyémántmiséjére sok szegvári elment, hívők, egykori hittanosok, ministránsok.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató